Site-uri Turism

Am vazut astazi intr-un articol ca cel mai mare site din lume pentru inchirieri auto este www.rentalcars.com si daca imi mai puteti spune care sunt cele mai mari site-uri din lume care sa fie inclusa si Romania pentru rezervari cazare, pentru rezervari bilete avion si pentru vizitare obiective turistice din acea tara care sa imi spuna cele mai vizitate locuri, unde este mancarea cea mai buna la un pret foarte mic, locurile periculoase sau distractive etc. adica tot ce trebuie sa stiu despre acea tara, oras si loc. Imi doresc sa gasesc toate ofertele posibile la cel mai mic pret deaceea am nevoie de cele mai cunoscute site-uri din lume fiecare pe domeniul lui din turism cand ma duc sa vizitez un loc din aceasta lume

Întrebări ca cele puse de tine (care este cel mai…, cea mai…) nu au răspunsuri unice, ca atare nu vei găsi, cred, așa ceva.
Găsești însă site-uri pt rezervări. Eu, de ex., folosesc de vreo 2-3 ani booking.com, mi se pare cea mai bună soluție, inclusiv pt faptul că acoperă tot globul, inclusiv România, dar și pt faptul că fiecare loc de cazare are notele foștilor clienți. Evident, nu trebuie luate la modul absolut, dar dacă, de ex., ai o cotare la categoria „fabulos” și un preț, de ex., 45 €/noapte pt 2-3 persoane, e tentant, nu? Cam ăsta a fost și criteriul meu principal: raportul calificativ/cost și depărtarea de punctul de referință: de mare, dacă mă duc la mare; de centrul istoric al unui oraș, dacă așa vreau să văd.
Pt bilete de avion am folosit firma boutiquetravel.ro, o cunosc pe doamna de acolo și am fost mulțumit.
Cele mai problematice sunt cursele de autobuz de la aeroport la un punct mai depărtat, de ex. Viena-Praga sau Viena-ljubljana. Pt Cehia, Slovacia etc cea mai bună soluție este firma cehească Student Agency, pt Slovenia (dar le nivel sub cea cehească) este http://www.goopti.com. Am fost recent în Estonia și am găsit ușor autobuzul de la Tallinn la Narva (unde trebuia să ajung), e însă oraș mic, nu ai problemele din marile orașe precum Viena, Frankfurt ori chiar unul mai mic, dar f. aglomerat, precum Praga.
Să afli „tot despre orice” nu se poate, trebuie să alegi. Gusturile tale nu sînt, f. probabil, și ale mele. Mie îmi plac siturile istorice vechi, arhitectura antică și medievală, de aceea m-am dus în Grecia și mă mai duc, sper; la Praga și la Brno; la cetatea romană Carnuntum, lîngă Viena; la Nesebăr, trecînd fără să mă opresc în Sunny Beach (Slănčni Brjag, pe bulgărește); la Porolissum, lîngă Zalău ori la Peștera Urșilor lîngă Oradea. Nu sînt sigur că și ție ți-ar plăcea tot locurile astea. În plus, orice loc necunoscut este cumva o aventură, nu poți merge mereu „la fix”, să vezi numai ce ți-ar plăcea, mai vezi și locuri urîte, după cum poți avea surpriza unui loc neașteptat de frumos, cum a fost pt mine Ohrid, în sudul Macedoniei.
Cînd eram mai june și nu așa de gras, am urcat și pe munte cu rucsacul în spate, o minunăție sînt Bucegii și Făgărașul, de ex. Am fost și în Paradisul Slovac, din nord, la frontiera slovaco-polonă, de ex. Sper să revin în vara viitoare, dar fără rucsac, cu mașina.

P.S. Aș reține însă ideea de a pune aici un buton cu pozele locurilor care ne-au plăcut, să dăm o idee și altora.

Ma interesa un site cu locurile care sa le vizitezi, strazile si cartierele periculoase unde sa nu circuli daca esti singur, de unde sa mananci, de unde sa cumperi suveniruri, produse ieftine etc mai ales cand mergi intr-o tara straina si nu cunosti limba si poate ai ghinionul sa intrebi multe persoane care nu cunosc limba engleza. Oricum trebuie sa ai la tine tot timpul un GPS ca sa nu te ratacesti.

Pari mai degrabă speriat de călătorii decât bucuros că pleci să vezi ceva. Ai fost undeva și ai avut experiențe de acest fel? Sau e o teamă/spaimă de necunoscut așa, ca idee? Dacă ai asemenea temeri, mai degrabă nu te duce. turismul nu se face cu asemenea temeri, se face cu dorința de a vedea ceva nou.
Cîți ani ai? Unde ai fost pînă acum? Ce ai dori să vezi și ai temeri? Pt fiecare țară există site-uri dedicate, iar google te ajută cel mai adesea. Ai folosit vreodată booking.com? dar căutări pe cuvinte cheie precum ‘food in Athens’ sau așa ceva?
GPS am doar cînd sînt la volan, e enervant să ratezi o stradă într-o zonă aglomerată, dacă ai rucsacul de oraș în spate e caraghios să folosești GPS, o hartă ajunge. să dai peste troglodiți care nu știu nici măcar gestica uzuală e greu, cel puțin în Europa.
P.S. Aș fi curios să știu ce ai văzut în România pînă acum? Ai urcat cu rucsacul pe munte undeva? unde ai fost cu autocarul în grup? Dar în alte țări? cu cine?

Deci cum e? Nu ne mai spui nimic?