Site găzduit de Dropbox

Am deschis un site al unei conferințe și am văzut că adresa este cu dl.dropboxusercontent.com/… Și mi-a venit idee să caut, din moment ce am fișiere în Dropbox, teoretic dacă pun un html cu toate dependențele, nu cumva pot da link-ul către html-ul principal și funcționează ca un site găzduit de Dropbox? Sigur, n-ai adresa (domeniul) dorit(ă), dar asta e.

Am căutat la vremea respectivă și am văzut tot felul de trucuri, care mai de care mai complicate. Însă am revenit acum și am aflat o variantă foarte simplă.

  1. Faceți un „site” local și urcați-l în Dropbox. Poate fi un fișier html simplu, cu sau fără dependențe, javascript, css etc.
  2. Dați “Share”, fie din Dropbox, fie din Finder.
  3. În link-ul generat, înlocuiți dropbox.com cu dl.dropboxusercontent.com. Restul lăsați cum e.
  4. Voilà. Puneți link-ul în browser și bucurați-vă de site-ul vostru. :slight_smile:

În variantele anterioare de Dropbox, aveați posibilitatea "Copy Public Link”, care făcea automat link-ul cu dl.dropboxusercontent.com în loc de dropbox.com. Acum nu mai găsesc, decît să înlocuiesc de mînă.

Acuma nu știu dacă am descoperit apa caldă și sînt destul de sigur că și celelalte cloud-uri permit așa ceva. Dar m-am gîndit să vă scriu și vouă, în caz că e cineva care nu știe. Sau, dimpotrivă, dacă vreți să mă completați, cu alternative, variante de optimizare etc, vă rog.

2 Likes

Merci. De demult caut si eu asemenea solutii.