Sistemul de Operare Yosemite

As vrea sa stiu cum sa adaug ultima versiune de Yosemite pe un stick bootabil de 16 GB deoarece vreau sa refac tot sistemul de operare Apple. Cand am cumparat laptopul nu am primit nici cd de instalare pentru Mac. Eu vreau sa downloadez Yosemite pe stick, dar cand dau download el instaleaza automat sistemul de operare pe laptop, dar eu nu vrea asta ci vreau o instalare completa adica sa imi sterg absolut toate datele si sa nu le mai pot recupera niciodata. Oricum datele de pe laptop le adaug in Dropbox, dar nu vreau sa se mai poate recupera de pe acest laptop cand instalez din nou sistemul de operare. As vrea sa mai stiu cum instalez si Windows 7 Ultimate de pe CD-ul meu original tot pe acest laptop Apple, dar nu merge mai greu laptopul daca am instalate 2 sisteme de operare si vreau sa ma invatati cum pot sa am 2 sisteme de operare pe un laptop Apple.

Vezi aici, am scris cum se poate instala pe curat Yosemite:

După ce instalezi Yosemite, vezi în /Aplicații/Utilitare este un program Asistent Bootcamp care te va ajuta să instalezi și Windows.

Dar Windows 7 merge sa instalez direct de pe CD nu sa il adaug pe stick.

Da, merge instalarea de pe CD. Asistentul Bootcamp îți va spune ce trebuie să faci.

Uite aici niște detalii de la Microsoft despre instalarea Win 7 cu Bootcamp (pagina e tradusă mizerabil în limba română). Acolo zice de Snow Leopard sau Lion, dar procesul e asemănător și în Yosemite.

Dupa ce instalez cele 2 sisteme ce trebuie sa fac ca sa trec unul la altul, iar Windows 7 trebuie sa trec pe alta partitie. Cand instalez Windows 7 nu se sterge sistemul de operare Yosemite.

Ca să treci de la un sistem la altul, restartezi Mac-ul ținând apăsată tasta alt și te va întreba în ce vrei să bootezi: în OS X sau în Windows?

Dacă folosești Bootcamp nu se șterge OS X atunci când instalezi Windows.

Față de cele deja spuse, uite aici un tutorial de azi cules de pe site-ul Apple.

Apple Support Communities
iPodtouch245 has posted in the MacBook community.

cannot load windows 7 through bootcamp
I just successfully installed Windows 8.1 Update 1 on BootCamp on Mac OS X Yosemite. Here is a step by step I just wrote, hope it helps y’all:

How to successfully install Windows 8, or above, on Mac OS X Mavericks or above:

Requirements:
1- Windows OS ISO Image file
2- An 8GBs USB Flash Drive
3- A good Internet connection as you will need to download the Windows compatible drivers for your Mac

Steps:
1- Open up Disk Utility and create an additional partition for Windows formatted as ExFat. 100GBs, or above, is recommended as update to the operating system, as well as Apps requiere space on your HD or SSD [This step can be done during Mac OS X’s installation process]
2- Open up BootCamp Assistant
3- Make sure only the ‘Create a Windows 7 or later version install disk’ is checked and your USB Flash Drive plugged in and click 'Continue’
4- Click ‘Choose’ and select your Windows ISO Image file
5- Select the USB Flash Drive you will be using during the installation process and click continue to confirm
6- Once done, restart your Mac and hold down the ‘alt/option’ key on your keyboard to bring up the Boot Menu
7- Select the USB Flash Drive named Windows, not the UEFI Boot
8- Install Windows as you normally would

To post a reply, go to the discussion in Apple Support Communities.

You are receiving this email from Apple Support Communities. You can change your email preferences in your Apple Support Communities Profile.
TM and copyright © 2014 Apple Inc. 1 Infinite Loop, MS 96-DM. Cupertino, CA 95014.
All Rights Reserved | Privacy Policy | Terms of Use | Apple Support

Adică vrei o instalare „curată” cu ștergerea volumului. S-a discutat deja asta. Nu dorești, totuși, să faci backup înainte de instalare? Există aplicații dedicate, care readuc setările și datele de dinainte de instalare. Eu folosesc iBackup, Apple propune Time Machine, mai ai și altele…

As vrea o instalare curata ca sa fiu sigur ca merge la fel ca la inceput si unde s-a mai scris deoarece eu ieri am facut cont pe site-ul dumneavoastra.

Păi ai mai sus toate informațiile care îți trebuie pentru instalare. Dacă întâmpini probleme, mai întreabă-ne.

Aseară am pus Yosemite pe curat, cu un boot flash USB creat cu DiskMaker b4, a mers ca uns, fără nicio eroare. A mers repede, parcă mai repede decît Mavericks.
Ca viteză, nu știu încă ce să spun, a indexat ceva, acuma pare liniștit și mai rapid.

Sal , ma poate ajuta si pe mine cineva cu instalarea snow Leopard sau Yosemite . Mi-am cumparat un macbook pro care are instalat pe el windows 7 . Cum dr fac sa instalez unul din cele doua sisteme de mai sus . Stiu ca trebuie sa fac un stick usb bootabil cu sistemul , dar avand windowsul installat ce format trebuie sa aiba sistemul : iso sau dmg . Cu ce pot creea stikul bootabil si dupa ce Il creez cum bootez de pe laptop (adica ce butoane de pe tastatura folosesc) . Multumesc

Încearcă cu TransMac, are un trial de 15 zile cu care-ți poți face treaba:
http://www.acutesystems.com/scrtm.htm

Vezi și aici niște detalii:

După ce faci stick-ul bootabil îl conectezi, dai restart și imediat când auzi sunetul de pornire începi să ții apăsată tasta Alt pânâ îți apare meniul de boot pe ecran. Acolo alegi stick-ul (sau partiția cu OS X, cred că mai e și ea pe acolo).

De fapt înainte de toate verifică dacă poți boota în OS X cu metoda asta înainte de a te complica cu TransMac. În OS X rezolvi mai simplu cu stick-ul.

Dacă ești din București, ne vedem și instalăm. Dacă nu, citește ce spune Tudor.