Sincronizare/copiere manuală de date din iDevice

Dacă nu vreau să mă bazez pe diverse tipuri de sincronizare cu cloud sau iTunes a iPhone-ului/iPad-ului, ci vreau manual să scot din el poze, filmări, poate arhivă de mesaje, muzică sau mai știu eu ce, ce aplicație de Mac îmi recomandați?

Ideal ar fi ceva care să privească iDevice-ul ca pe un stick, să-mi arate categoriile de date din el și să pot extrage de acolo ce vreau. Pozele, filmările și muzica (fără DRM, desigur) le vreau pur și simplu la copy/paste/export. Pentru arhivă de mesaje sau alte tipuri de date, nu mă supăr dacă le extrage într-un format propriu.

Știu că există diverse asemenea aplicații. Aveți experiențe cu vreuna? Voi cum procedați pentru așa ceva? Foloseam Dropbox Camera Uploads pentru poze și filmări, dar de cînd mi-am activat iCloud Photo Library, văd că Dropbox vede cam toată librăria ca “de sincronizat”, ceea ce nu-mi convine. În asemenea și alte situații, chiar mi-ar plăcea ceva care să permită extragerea manuală a unor conținuturi, la alegere, din dispozitiv.

Eu am folosit iExplorer de câteva ori când a trebuit să extrag manual niște fișiere de pe iPad-ul vechi. Nu l-am studiat prea mult, și-a făcut treaba și mi s-a părut a fi mai de încredere decât alte programe asemănătoare, care păreau mai dubioase.

Și eu l-am folosit, îl mai folosesc și acum, rar, dar cred că e suficient pt ce are nevoie.

Mulțumesc amîndurora. Îl găsisem acum ceva vreme, dar am uitat între timp, mi-ați amintit acum.