Simbol @ nerecunoscut in password

Buna tuturor, stiu ca este o comunitate Mac dar poate ma puteti ajuta voi, nu am reusit sa gasesc rasuns la intrebarea mea. Am in anumite password-uri simbolul @, astazi cand am vrut sa intru sistemul nu mi-a mai recunoscut parola. Curios este ca nu pot scrie simbolul in word dar il pot scrie in excel. Toate parolele unde am avut simbolul @ nu mai functioneaza. Nu am Mac, am un computer ASUS dar folosesc 3 limbi in keyboard (turca, engleza si italiana). Cum credeti ca pot rezolva aceasta problema? Nu reusesc sa-i dau de cap. Am schimbat toate parolele dar intrebarea ramane, de ce s-a intamplat acest lucru? Va multumesc tuturor si va doresc un Paste Fericit alaturi de cei dragi voua.

Păi, la prima ochire, problema constă în faptul că simbolul @ NU ESTE în același loc pe toate tastaturile. Tu poți avea @ ștanțat pe tastatura fizică, dar el poate fi, de fapt, în altă arte. Tastatura EN îl are la shift 2, deci dacă ai activată tastatura aia default, acolo este, Dacă, în clipa când scrii, ai altă tastatură activă, atunci poate fi în altă parte. Folosește turca și italiana pe rând și identifică locul unde este plasat @. Reține că keylayout-ul activ poate fi oricare și nu are legătură neapărat cu literele ștanțate pe taste. Este o confuzie f. frecventă.
P.S. De ex., IT are @ la nivelul alt ; (așa cum apare ; pe tastatura fizică U.S.), iar pe turcă va fi d-zeu știe unde, sunt vreo 3 variante de tastaturi de turcă, vezi pe care o ai activă.
P.S. 2. Ce tastatură fizică ai? Există 3 tipuri de bază, după primele 5 litere de la stânga la dreapta pe rândul de taste de sub cifre: QWERTY (EN și RO, de ex.), QWERTZ (germană + țările din jur, Cehia, Ungaria etc…) și AZERTY (FR).

Buna Cattus, folosesc tastatura italiana 99% din timp, problema este ca sistemul nu mai recunoastea acest simbol in password, chiar daca am facut copy/paste, imi spunea ca parola este gresita.

Variante:

  1. Poți genera orice caracter dacă tastezi codul caracterului (pe keypad) cu tasta Alt (din partea stânga) apăsată (@ = 64)
  2. Activeaza in ecranul de login : on-screen keyboard

Succes

Bun, dacă ai italiană, vezi UNDE este plasat simbolul, adică pe ce tastă sau pe ce combinație de taste cu alt și cu shift. Faptul că tu apeși @ pe tasta shift-2 nu înseamnă că ai și scris @, ai scris alt simbol.
Eu nu știu cum se comportă uindăuzu, dar pune o parolă pe limba default a sistemului.

Radu, poti sa-mi spui de unde activez on-screen keyboard, poate asa voi vedea ce scrie sistemul cand fac copy la parola.
Nu am ami avut astfel de probleme, chiat ieri am intrat in sistem si parola era corecta utilizata cu keyboard-ul in italiana, de fapt vad in dreapta jos ce tastiera utilizez. pentru a obtine simbolul @ folosesc ctrl-alt-@, la fel folosesc si pentru a obtine #, Curios este ca il scriu simbolul foarte usor in acest forum dar nu il puteam scrie in password.

Ce sistem de operare este instalat pe laptop ?

Windows 10, langa paswword nu am ochiul care imi da posibilitatea sa vad ce tastez

În ecranul de log-in ai un buton (icon) Accesibility …

Pentru a deschide tastatura vizuală de pe ecranul de conectare, selectați butonul Accesibilitate în colțul din dreapta jos al ecranului de conectare, apoi selectați Tastatură vizuală.

Nu :frowning:

Nu am acel icon pentru ca este un program al societatii se chiama ASTASOFT, nu are nici icon nici ochiul pentru a vedea ce tastezi ca parola. Am cerut ajutor si colegilor mei de la IT ca macar sa-mi schimbe ei parola. Vroiam sa inteleg de ce s-a intamplat acest lucru.

large

Ops… scuze am înțeles gresit. Credeam că nu te poți loga în windows (system).

am incercat si cu keyboard-ul deschis, aceiasi problema, nu recunoaste parola

Cred ca nu am alta optiune decat sa astept raspunsul celor de la IT. Multumesc din suflet si va doresc tuturor un Paste Fericit!

De ce nu dai toate detaliile de la început? Abia acum am aflat că e un sistem „special” care nu permite ajustări din mers. Eu tot nu am priceput de ce inițial te-ai putut loga, iar ulterior nu. Ce ai făcut între timp? Este imposibil ca sistemul să se fi „încurcat” singur cu @ ăsta.
Nu am aflat dacă ai tastat @ folosind convenția de combinație alt + simbol cifric-litere (o ai mai sus).

Probabil că tastatura ei hardware este diferită de cea setată în Windows (sunt pentru limbi diferite). Am pățit-o și eu cu Surface-ul meu. Windows 10 s-a instalat by default în format British English, fără să știu. Mi-a luat câteva zile ca să-mi dau seama de ce nu-mi mai mergea o parolă care conținea simbolul #. Pentru că englezii au £ în loc de # pe tasta 3.

Este evident că asta are: un keylayout diferit de tastatura fizică, apasă tasta văzută @ dar care, de fapt, bagă în sistem alt cod și… pac, parola nu merge.
P.S. Da, sunt mici diferențe între keylayout-ul U.S. și U.K.