Sfat Macbook SeconHand

Va salut!
Va cer si eu ajutorul in privinta achizitionarii unui MacBook second hand. Bugetul meu este unde in jurul a 1500 - 1700 de ron.
M-as orienta spre Retina sau Pro, de 13” sau 15”.
Ideea este ca nu stiu ce ar trebui sa verific pentru a sti daca calculatorul este ok in cazul cumpararii second hand.
Spre ce an ar trebui sa ma orientez pentru a putea beneficia de updaturile OS?
Un mac poate fi upgradat? Adica pot adauga RAM sau…?
Cum imi pot da seama daca produsul prezentat online este ok au ba?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Mi-ar fi de ajutor daca cumva ati putea sa imi sugerati cam spre ce sa ma orientez :slight_smile:

  1. „jurul a 1500 - 1700 de ron.” Nu găsești MBP sau MBA decent la suma asta, găsești pe la 2500 lei, +/-; la suma asta găsești, cu noroc, un iPad (foarte) bun.
  2. „Ideea este ca nu stiu ce ar trebui sa verific pentru a sti daca calculatorul este ok in cazul cumpararii second hand.”
    Ochiometric, verifici dacă ecranul nu are pixeli morți și dacă merg TOATE tastele. Poți verifica starea bateriei cu Coconut Battery (free).
  3. „Un mac poate fi upgradat? Adica pot adauga RAM sau…?” Depinde de generație, poți la MBA pînă la 2017 inclusiv și la MBP pînă la 2015 inclusiv și asta doar la SSD, memoria e lipită de placă, deci adio.
  4. „Cum imi pot da seama daca produsul prezentat online este ok au ba?” Nu ai cum, poți verifica doar dacă vînzătorul are istorie și, dacă da, dacă e pozitivă.
  5. „Mi-ar fi de ajutor daca cumva ati putea sa imi sugerati cam spre ce sa ma orientez” La bugetul tău, ți-am sugerat deja. La 2500–3000 ai oferte (f) bune pt MBA-uri și MBP-uri destule.

Multumesc frumos pentru sfaturi!