Despre intentia de a cumpara un iphone nou(cel putin pentru mine), am scris aici: Transfer date si app de la iphone vechi la iphone nou - #10 de altuser
Deoarece nu agreez telefoanele mari si grele, m-am oprit la cele cu display de 6,1”. Din acestea, ma tenteaza iphone 15, 15 pro si 16e. Deoarece conteaza si pretul, “noul” telefon va fi sh, am vazut deja cateva prin magazinele online cunoscute (flip, used products, klap, mp store), unele au si magazin fizic sau prin pravalii amanet din Bucuresti (cel putin 2 le-am folosit si imi inspira incredere). Mai adaug ca multe din ofertele din amanet se gasesc pe olx, nu toti au site propriu.
Uitandu-ma la preturi, as ramane la iphone 15 sau iphone 16e. Asta e dilema mea: i15 sau i16e?
Sa incep cu i16e: recenziile nu prea sunt favorabile, l-am gasit intr-un amanet din cartier la 2000 lei. I-am apelat telefonic, mi s-a spus ca telefonul este nou, desfacut ambalajul doar pentru verificare, etc, bateria este 100%, nu e schimbata, e cea originala. Prea frumos pentru a fi adevarat! Sa admitem ca e adevarat.
i15 l-am gasit cu preturi intre 1700-2300-2800, in functie de aspect, stare baterie si de magazin. Cea mai tentanta oferta era cu bateria 88-90%, 2200-2400 lei.
Nu am cautat oferte de la particulari, prefer sa am un act de vanzare-cumparare si sa-mi inchipui ca garantia oferita de amanet este reala, unii dau si 24 luni.
Exista printre membrii forumului persoane care au folosit i16e? E chiar asa de slab cum e prezentat de unii pe internet? Poate gresesc dar am impresia ca toti repeta acelasi text, unii sigur sunt sponsorizati ca sa laude un produs anume.
Alta informatie culeasa ieri este ca ar fi o problema cu electronicele din amanet. Stirea este aici: https://www.youtube.com/watch?v=GWYxaUycD20
Deja Mosul si-a numarat banii de mai multe ori, a scurtat lista de cadouri, nu mi-as permite sa-i stric socotelile.
Revenind la iphone 12 mini, cel din buzunarul propriu, are 2 probleme:
-display mic, vederea mea nu mai e ca in tinerete,
-in istoric componente si service apare afisaj necunoscut; cand l-am cumparat (mai 2023) tot din amanet, notificarea exista dar nu ma deranja deloc. Nici azi nu pot spune ca displayul are probleme dar dupa vreo 2 actualizari (cateva luni de la cumparare), nu mai pot folosi face ID, camera selfie arata o imagine neclara. Unii au spus ca s-a acumulat praf.
Altii ca displayul schimbat e de vina. Asta cred si eu, problema a aparut dupa ce s-a finalizat actualizarea, apple a detectat ca nu-i display din zestrea lor si m-au taxat.
Ma puteti sfatui ?