Sfat achizitie Macbook Air 2019 vs Pro 2016

Salut,vreau sa achizitionez un macbook si am de ales intre doua variante:
Macbook air 2019 aproape nou,2 cicluri incarcare,garantie pana in feb 2021,8gb ram,128Gb stocare 1,6 ghz

Macbook pro 2016,touch bar,340 cicluri baterie,256Gb,2,9 ghz si asta arata impecabil

Acum nu stiu pe care sa il aleg!Cel pro are touch bar care ma atrage(dar nu stiu cat de mult il voi folosi) putere mai mare a procesorului ,stocare mai mare dar o generatie mai veche.
Air este nou,garantie model mai recent,dar stocare mai mica ,doar 2 porturi fata de 4 (pro) procesar mai mic!
Va rog sfaturi ce sa ale mai bine,tinand cont de toate aspectele(paote la modelul 2016 pro tastatura e mai proasta ).
Nu am gasit pe net nici o comaparatie intre aceste modele!
Pretul este aprox la fel -3700 ron

Depinde de modul în care vei folosi tu computerul ăla.
Dacă de exemplu aș vrea un computer ușor, pentru că-l iau peste tot cu mine, aș alege Air-ul.
Dacă aș avea musai nevoie de mai multe porturi USB, aș alege MBP-ul.
Nu știu ce display-uri au, dar l-aș alege pe cel cu diagonala mai mare, pentru că eu lucrez cu aplicații pentru grafică.
Caută în Geekbench rezultatele testelor CPU pentru cele două computere, ca să-ți faci o idee despre diferența de perfomanțe dintre cele două procesoare.

Ambele sunt de 13!De folosit usual nu pentru editati sau lucruri foarte complexe!
La pro ma atrage touch barul si porturi multe dar torusi air-ul e nou si e model 2019!

Păi ai de ales între „cel mai ușor” și „cel mai performant”. Eu unul aș alege PRO-ul, dar este o opțiune personală, pt fi-mea aș alege tot pro, e studentă la arhitectură, pt soție aș alege Air, e profă de limbi străine.

Da asa am gandit si eu,dar la pro bateria are o uzura ,e model 2016,nu mai e in garantie!Deci?

Păi nu ai menționat bateria la întrebare! Poate nici nu mai pornește… Deci?

Am mentionat care are aprox 400 cicluri de incarcare!Nu ai citit tu !!

Ia Air-ul atunci, te va ține mai mult decât MBP-ul, fiind mai nou.

1 Like

Ciclurile nu sunt relevante, relevant este ce citește Coconut Battery, spune-i vânzătorului să descarce aplicația și să verifice. Dacă c.b. va spune ceva gen 89% din capacitatea de fabrică, bateria este încă (foarte) bună, dacă va da ceva sub 75 %, o mai duce ceva, dar nu mult, iar orice indicație între astea două o analizezi. Evident că o jucărie din 2019 va avea bateria peste 90%, posibil peste 95%, ceea ce înseamnă ceva.


La MBP 2016 bateria sanatatea bateriei este 88% iar la Air este 100% deoarece e nou,nefolosit!
Eu stiu ca MBP este mai bun dar ma gandesc ca este din 2016 si este deja la 3-4 generatii!!!
Ti-am zis ca nu sunt un power user ,tu zici sa aleg varianta pro 2016?

Eu mi-aș lua MBA 2017, deoarece are SSD upgradabil, i-am pus soției un SSD de 1 TB. Găsești nou-nouț la preț bun pe edigital, cu observația că are tastatura maghiară. Pe mine nu m-ar deranja, deoarece scriu „orb”. Magazinul cu pricina este o sucursală a unuia din Ungaria, dar au produse cât se poate de bune și sunt serioși. Oricum, e cel mai bun preț pt un MBA 2017 nou-nouț.

Pe de altă parte, dacă bateria este la 88%, înseamnă o baterie încă (foarte) bună. Poți negocia un preț mai bun invocând faptul că va trebui să iei o baterie nouă peste, să zicem, doi ani. Se schimbă greu bateria la acel model, vezi pe ifixit, cu totul te-ar duce la peste 100 euro. Dar poate fi o tranzacție. Fi-meu cel mare are un MBP 2016 cu touch bar. Dacă ar fi să aleg, nu aș ezita să iau acel MBP 2016, cu condiția să fie un preț bun și care să țină seama că bateria ar putea fi schimbată în circa 2 ani. Văd că este tot modelul cu touch, este o jucărie superbă. Nu vreau să te influențez, ți-am expus toate punctele de analiză. Repet, dacă aș dori să-mi iau un mac portabil nou, aș opta tot pt MBA 2017, din motivul menționat: se poate face upgrade ușor la SSD de 1 TB.

1 Like

Atentie: Tot ce inseamna Pro este mai scump decat Air. Si aici nu ma refer la laptop in sine, ci la intretinerea lui. Gandeste-te ca nu il iei pentru o luna, ci pentru cativa ani, si o sa trebuiasca sa schimbi cate ceva la el. Fa comparatie la accesoriile de protectie

Dă-le, dom’le, naibii de huse, aici e vorba de partea esențială și funcțională. Dacă ai huse de vânzare, vinde-le liniștit, dar nu introduce viruși coronarieni în discuție.

1 Like