Setări pentru Terminalul nostru cel de toate zilele

Nu sunt mulțumit de setările cu care vine Terminal. Nu-mi place fontul și nici textul negru pe fond alb, așa că mi-am zis că trebuie să găsesc o combinație mai plăcută. În primul rând, prefer un text verde pe fond negru, de dragul nostalgiei. Pe Linux, unul din cele mai populare fonturi pentru consolă este Terminus, dar nu știu din ce cauză, în Terminal nu arată prea bine, deși poate nu am găsit eu încă o combinație fericită.

Am ales Inconsolata (18 pt) și folosesc fereastra la dimensiunea de 80x25. Nu arată rău, cu tot cu Antialias activat (opțiune care pentru unele dintre fonturi e mai bine să nu fie activată, dar aici e vorba de preferințele fiecăruia). Dacă aveți alte propuneri, împărtășiți-le, sunt curios cum arată și alte Terminale.

Folosesc Input, niște fonturi foarte faine pentru cod și terminale.

1 Like

Parcă sunt secole de când nu am mai folosit Terminal… practic de când am trecut la OS X ( în urmă cu ceva ani ) nu știu dacă am mai folosit de vreo 10 ori consola… pe de altă parte arată bine de tot Input. Poate am să-l instalez, pare interesant, mulțumiri Tudore!

Nu am fost niciodata un fan al interfetelor text si nici al Linux-ului. Dar in OSX lucrez cu terminal destul de des, asa ca imi decorez terminalul sa fie atat functional, dar si estetic, Fundalul va fi negru, cu o transparenta de 20%, fontul normal al terminalului, doar ca l-am facut albastru deschis, bold purpuriu si cursorul verde lime.

2 Likes