Service baterie necesar

Salut. Detin un Macbook pro a1278 si astazi in timp ce incarcam bateria mi-a aparut mesajul “verifica bateria”. Dupa mai multe locuri in care am intrat, la sectiunea “Economizor” imi apare mesajul " Service baterie necesar". Ce credeti ca este de facut? Trebuie schimbată bateria?

Evident. Câți ani are bateria aia? E cea cu care a venit jucăria? Are, deci, peste 5 ani?

Da…este cea cu care a venit laptopul, deci peste 5 ani

Păi nu e normal să moară la vârsta asta? A ținut f. bine.

Da…clar a tinut f bine. Unde as putea sa o schimb si cam care ar fi pretul?

Păi ai multe oferte. La dealerii de Apple vor fi (nejustificat de) scumpe, ai oferte și la gpbatteries.ro și la diverșii alții. Eu am luat ultima oară de la http://www.batteryupgrade.ro, prima a fost f. bună, a doua mi-a picat după 10 luni dar au schimbat-o fără crâcnire, au dat ulterior una f. bună. Evident, și amazon.co.uk are oferte (unele firme trimit și în RO)… Când plasezi comanda, trebuie să dai indicații precise privind generația de notebook, ia-ți toate datele din stânga sus de sub merișor, About this mac/system report.
Prețurile sunt pe la 250–350 lei, depinde de producător, de vânzător. Oricum, sub 250 lei va fi, probabil, ceva prost. Nu lua baterie s.h. deja folosită, decât dacă e de la cineva cunoscut. O bună baterie nouă te va ține, uzual, 3-4 ani.

2 Likes

Si un service care poate face aceasta schimbare stii? Sau se poate face si de catre mine acasa asta?

Păi bateria se schimbă f. ușor, nu e nevoie de service. Uite și aici, de ex.
Există mai multe generații de mac-uri având codul A1278, dar – oricare ar fi – bateria se schimbă f. ușor. Vezi tutoriale și pe https://www.ifixit.com/Device/Mac
Dacă ai prima generație de A1278 (așa-numitul MacBook alu late 2008), tutorialul este aici:
https://www.ifixit.com/Device/MacBook_Unibody_Model_A1278

P.S. ATENȚIE. Sub codul A 1278 se ascund vreo 6 modele a căror baterie NU este compatibilă pt toate. Te rog să identifici exact ce model ai înainte de a comanda bateria. Vezi pe ifixit.com ce model ai exact.

1 Like

Iti multumesc mult! O sa tin cont de toate sfaturile in achizitionarea noi baterii. O zi buna !