Semnul întrebării pe ecran la macbook air

Bună ziua,
În timp ce mac-ul meu descărca noul sistem operativ,i-am lăsat capacul jos.A doua zi am incercat sa il pornesc si apare pe ecran semnul întrebării intermitent…Ma puteti ajuta cu vreun sfat?

Ai făcut FOARTE RĂU, deoarece aveai un sistem în curs de acutalizare sau un upgrade. Acest lucru se face TOTDEAUNA cu alimentatorul conectat și, până termină procesul, adică până reintră în sistem, NU TREBUIE OPRIT SUB NICIO FORMĂ. În faza asta, recomand să te adresezi unui flăcău care știe să-l aducă la viață. Dacă e vorba de ultimul sistem, acesta face și firmware update, nu numai upgrade de sistem, dacă oprești procestul pe firmware update, poate fi belea mare. Poate nu e așa mare.
? = nu am sistem de operare; rezolvare: sistemul se repunde de pe un flash extern sau, eventual, se poate recupera din discul de salvare (recovery). Pornește macul, apasă imediat tasta Option = Alt, apoi alegi boot din Recovery. Dacă reușești să intri în interfață, adică nu e bulită și asta, alegi de acolo reinstalarea sistemului. Dacă a fost ceva necritic, ar trebui să reușești.