Search în finder

Salut,
Întâmpin o problemă la search-ul de la finder. Înainte căutam în interiorul documentelor cu acest search. De exemplu dacă voiam să verific adeverințele eliberate pentru un fost angajat scriam în bara de search CNP acestuia și îmi apăreau toate documentele în care CNP este găsit. Deși nu am făcut nici o modificare acum nu găsesc acum nu-mi mai apar documentele. Mi-am dat seama pentru că astăzi am redactat o un document și apoi când am căutat cu CNP nu îmi apare. Rezultatul pe care Finder îl caută este un „Nume de fișier”

Ce înseamnă „acum”? Mojave? Anterior era H.S.?

S-o fi stricat Spotlight și trebuie resetat. Am pățit-o și eu.

Si mie mi s-a intamplat ceva asemanator. Parca s-a rezolvat cu un restart.
Daca nu fa ce scrie Tudor.

Salut,
Nu funcționează nici restarturi și nici metoda de rebuild spotlight.
Aveți alte idei?

După ce ai dat rebuild Spotlight, trebuie să aștepți ca sistemul să reindexeze hard discul. Asta poate dura destul de mult (1-2 ore), în funcție de câte fișiere ai pe hard disc.

Am găsit problema și rezolvarea.
Problema a apărut cred că ieri când am încercat să schimb iconița folderului în care se aflau documentele. Am pus întâi o iconiță, dar nu mi-a plăcut cum se vedea și când am încercat să o schimb cu alta nu am reușit, așa că am șters iconița și am lăsat așa cum se vede de la mama lui.
Acum mi-am dat seama că s-a întâmplat asta și am creat un alt folder în care am mutat tot ce era în folderul cu probleme, folderul cu probleme a fost șters, iar cel nou i-a luat numele.
Acum merge perfect. Întregul proces a durat 2min.
Deci a fost ceva la acel folder.

Adică schimbarea iconiței a condus la treaba asta? Eu fac asta periodic și nu am asemenea rezultate. Ești sigur? Nu cumva a trecut timpul și s-a întâmplat ce a spus Tudor, Spotlight a reindexat discul și a început să meargă bine.

Și eu schimb iconițele și până acum nu am avut probleme. Am tras această concluzie deoarece am dat search și nu mergea, am mutat toate documentele în noul folder (2secunde) și mergea. Cred că problema a apărut la acel folder, nu reușeam nici să îi schimb iconița în altceva decât cea cu care vine și cea care nu-mi plăcea. Când dădeam paste cu noua imagine apărea tot imaginea veche, dacă dădeam paste la alt folder mergea imaginea nouă, iar când mă întorceam să dau paste la folder-ul cu probleme tot nu apărea. Eu cred că problema a fost la acel folder sau imaginea pe care am pus-o inițial.

Acum am depistat că problema pare să fie alta…
Search-ul funcționează preferențial :slight_smile:
Am dat search după un CNP, pe acel CNP au fost eliberate 3 adeverințe, toate documentele sunt în format .pages, toate sunt în același folder. Când dau search doar una din adeverințe apare. Sunt cnp după care la care finder-ul nu afișează nici un rezultat, altele pentru care apar doar o parte din documente, și altele în care apare complet.
Aveți idee care e problema/rezolvarea?

Poți încerca o reindexare din Terminal, folosind comanda

sudo mdutil -E /

(presupun că fișierele sunt pe hard discul cu sistemul de operare, da? Că dacă-s pe un hard disc extern sau pe o altă partiție, se schimbă treaba)