Se poate schimba memoria flash (storage) de pe un mac mini model mid 2011 i7 8gb ram 256 flash?

Se poate schimba memoria flash (storage) de pe un mac mini model mid 2011 i7 8gb ram 256 flash?

Da, se poate, Oficial, 8 GB maxim, neoficial 16 GB, PC 10600 la 1333 DDR 3, caută compatibil mac.Înțeleg că vrei să-i pui 2 x 8.
Acuma vád că te referi la SSD, adică la discul de sistem? Da, și asta se poate, va merge orice SSD de 2,5 inci pe SATA. Înțeleg că vrei mai mult? SSD-urile peste 256 GB sînt scumpe, eu folosesc un disc extern de 2 TB pt stocare de date pe aceeași configurație ca la tine.

Merci fain! L-am cumparat de o saptamana si vreau sa fiu sigur ca nu crapa repede. Am crezut ca e integrat flash-ul si din motivul asta eram curios daca se poate schimba. I-am facut oricum test si mi-a dat no threats. Am citit ca daca se curata regulat poate avea o durata de viata chiar si de 10 ani.

Asta e valabil pt seria mai nouá de MacBookPro, de Air și de noua serie MacBook, unde nu mai poți face niciun upgrade. Este și motivul pt care nici nu sînt mare admirator al acestor serii. Pe astea, cum le iei așa le ai pînă crapă, nu mai poți face niciun upgrade.

Am inteles. Pana acum merge destul de ok cu memoria flash dar pe viitor intentionez sa-i pun un ssd. Oricum, de o saptamana sunt fascinat de Mac Mini. Realizez ca e exact ce am nevoie… dupa trei saptamani de lupta crancena sa fac un hackintosh din pc-ul meu am renuntat si l-am luat. Nu regret. Am folosit Windows multi ani, Ubuntu, Opensuse, Fedora, dar Sierra mi se pare cel mai evoluat din toate. Intr-adevar, nu e super customizabil, dar pe alta parte e foarte stabil si arata si super tare.

Și eu am același model și sînt foarte mulțumit, am un SSD de 256 GB pt sistem + un HDD de 2 TB pt date. Este una dintre cele mai reușite jucării făcute de Apple și care încă permite upgrade-uri la memorie și la stocare. I-am atașat 2 monitoare și am o mică stație semi-pro, suficientă pt nevoile mele. Dacă ai trecut prin Linux, macOS îți va plăcea garantat, este un sistem robust și stabil.

Deci tu ai în mini un HDD, iiar sistemul pus pe o pastiluță flash, d-aia care intră în fanta din spate? Sau cum? Nu mi-e clar.

Nu, imi scrie flash storage 256GB in About this Mac. Nu vad nimic sa intre prin spate, banuiesc ca e memorie flash pe PCI-e.

Am un WD My Passport de 2TB extern, are partitie NTFS. Am instalat Paragon, insa copierea se face foarte greu. L-as formata Journaled dar mi-e ca nu mi-l vede apoi TV-ul Samsung.

Evident că nu l-ar vedea Samsungu. Încearcă să folosești pt scris pe NTFS o aplicație simplă de tot numită NTFSMounter.

incearca aceata aplicatie. Mie cu Sony imi functioneaza