Schimbare taste (fizic) MacBook Air 11 2013 - Italian -> English, International - (Z) ?

Buna.

Am achizitionat recent un Air 11 - second.
Laptop este ok - singura “problema” este ca layout-ul tastaturii este “Italian”.

Am vreo sansa sa schimb, relativ usor si ieftin tastele particulare Italian cu US ?

Ceva info. legate de compatibilitate tastatura (probabil ca de la orice Air de 11 sunt ok) ?

Multumesc mult

Nu cu US, dar cu UK sau altul care să aibă Enter-ul în formă de L inversat (parcă așa are cel de Italia).

Se poate face, desigur, dar e destul de migălos. Am întrebat acum vreun an la Noumax și iStyle dacă pot face așa ceva la ei, eu vrînd layout românesc și au spus că se face, cu vreo 150 lei, parcă. Scrie-le și tu, dacă vrei, iar dacă prețurile s-au păstrat în jurul sumei respective, spun că merită în mod clar să-i lași pe ei să-ți facă.

Ce mari diferențe sunt? Ia să ne uităm un pic comparativ? Am activat keylayout Italian, care corespunde tastaturii fizice din Italia. Reține că ceea ce vezi pe tastatură nu are nicio relevanță, este relevant keylayout-ul. Nu poți reține cele 4-5-6 diferențe? E mai mare daraua decît ocaua.

Multumesc de răspuns.

O mică corecție - nu layout US ci English, International - (Z):

Am marcat cu rosu tastele de care am nevoie.

@Adrian_Manea - din ce am vazut pe youtube se pot demonta relativ ușor (am o înclinație nativă înspre migăleli). Bună idee - nu m-am gandit la Noumax.

@Cattus_Thraex - probabil ai dreptate se pot retine usor - dar din păcate eu nu prea reușesc la : |, ^, , , ` ~, % si asta după mulți ani de practică (sunt convins că câteva: [, ] {. }, =, (, ),i, backspace si enter le am deja imprimate’n ADN).

Acest laptop l-am luat pentru fiul meu. Este primul lui Mac - în special pentru programare ( iTerm si Sublime Text - este in clasa XI - info).

Dacă e așa de greu și e întipărit în ADN, atunci tastatură US ISO, ce pot să spun? Nu te pui cu DNA-a, darmite cu ADN-ul.

Eu le-am schimbat la laptopul unui amic. Nu a durat mai mult de 2 minute. Nu e nici greu, nici migalosenie.