Schimbare SSD Mac Book Pro

Salut, am si eu o intrebare la voi. Detin un MacBook Pro retina la care am un SSD de 128. Vreau sa achizitionez un SSD de 500 GB si vreau sa il pun in locul celui de 128.
Ideea e…OS -ul de acum este Capitanul. Daca fac back-up cu Time Machine si schimb SSD -ul , pot face reinstalarea sistemului cu tot ce aveam inainte pe Mac, in noua configuratie?
Probabil ca asa e , dar intreb sa fiu sigur :smile:
Multumesc frumos!

Da, poți, vorba reclamei.

Dar ce nu poți, din cîte știu, e să schimbi SSD-ul. :smile: În MacBook Pro Retina nu se umblă, cred că nici service-urile autorizate nu se bagă.

Bine, teoretic se poate, dar atenție la SSD, că nu e de-ăla “normal”, pe SATA…

Ai putea lua în considerare, mai bine, un card de memorie, pe care să-l ții mereu înfipt. Păstrezi sistemul și aplicațiile pe SSD-ul intern și, în rest, pe card. E bătaie mare de cap și foarte scump un SSD din ăsta special, părerea mea.

Prima atenție: NU sînt SSD-uri uzuale pe SATA III, vezi aici pt 13 inci și aici pt 15 inci.
„Oficial” însă nu se umblă în el, cei pricepuți o pot face, însă.
Ideea de bază este să fii foarte atent la cel cumperi, că altfel nu se potrivește cu conexiunea.
După părerea mea, SSD-urile da mare capacitate, 1 TB, sînt prea scumpe, deocamdată cel puțin. Ți-aș recomanda, mai degrabă, să iei un disc extern compact și un al doilea disc extern pt backup. Nu umbla în acel MBPr, este motivul pt care, dacă ar fi să cumpăr un MBP nou, aș lua unul cu unitate optică, pe care aș scoate-o pt a pune în locul ei un HHD de 2 TB (cum am și făcut, de altfel). Am, așadar, SSD la 250 GB pt sistem și un HDD de 2 TB în locul unității optice.
Uite aici la OWC.