Schimbare baterie iPhone X

Salutări!

Mi-am cumpărat un telefon cu ceva bănuți economisiți să-mi fac un cadou pentru admiterea la facultate anul trecut (octombrie 2018) - iPhone X 256 GB.

Nu l-am cumpărat dintr-o sursă “oficială”, dar am fost și sunt foarte mulțumit de el. Singura problemă a fost că avea battery health-ul de 97%.

Fast forward, un an și ceva mai târziu are 87% și vreau să o înlocuiesc după 1 ianuarie. Fiind din Iași, mă gândeam să încerc direct la iStyle cu toate că 500 de lei nu-i o sumă ușor accesibilă pentru un student… fără bursă.

Ce ziceți? Merg pe iStyle sau încerc la un GSM oarecare și-o înlocuiesc cu 200 de lei? Am înțeles că unul dintre inconveniente ar fi că la bateriile ce nu provin din magazinele autorizate nu pot vedea starea sănătății bateriei.

87% este o baterie bună încă, de ce să schimbi așa repede? Simți nevoia? Îl folosești așa de intens încât pică prea repede? Iar la achiziție 97% este foarte bine.
Dacă te decizi, nu o schimba la iStyle, m-am convins că sunt sub nivelul pro și sunt și prea scumpi. Sunt atâția care schimbă bateriile unui iPhone. Faci backup și-l duci acolo resetat.
P.S. O baterie se schimbă când pică sub 70 %, asta dacă simți nevoia de autonomie la uz intens, altfel când pică spre 50%. Nu văd de ce ai schimba o baterie a cărei stare este încă foarte bună. Nu ai ce face cu banii?

Acum câteva zile am stat de dimineață, de la 8:00 până pe la 5:00 AM ziua următoare cu el fără să-l încarc și când am încercat să urc și eu o poză pe story că na, am ajuns acasă teafăr după un parțial și o noapte de petrecut, țin minte că telefonul avea 5% și mi s-a închis.

Când îl deschid văd mesajul ăla cum că se activează modul de reducere a performanței whatever pentru că “your phone has experienced an unexpected shutdown”. L-am dezactivat imediat pentru că vorba aia, e iPhone X și nu mi se pare normal să fie deja supus unui performance throttle.

Mi-e frică să merg la un GSM oarecare că poate îmi strică ăștia display-ul sau sticla de pe spate ori poate chiar nu lipesc bine benzile alea ce îl fac waterproof.

Nu m-ai convins… PĂi după atâtea ore e normal, nu? Mie mi-ar fi deja frică să mai dau ceva la iStyle. Acuma nu știu ce soluții ai acolo la tine, mulți flăcăi din ăștia sunt serioși și chiar se pricep. Dar, repet, din cele ce spui nu are rost să schimbi bateria, mai degrabă ia-ți un acumulator portabil pt asemenea secvențe.

Nici eu n-aș schimba încă acea baterie. Dar dacă totuși aș decide s-o schimb, aș alege un service serios, care să-mi dea o garanție pentru acea operațiune. Cred că aș merge la un service Apple autorizat. Mai demult am cumpărat de la un magazin online românesc o baterie pentru iPhone 4S și am schimbat-o eu. Bateria trebuia să fie “nouă”, dar s-a dovedit a avea deja vreo 150 de cicluri.

Tudore, mai sunt și d-ăștia, dar - cel puțin în București - ai destui serioși și care oferă garanție. Cred că cel puțin în marile orașe sunt destui care nu fentează și care dau garanție. Dar, repet, eu nu văd rostul să schimbe o baterie la 87% capacitate de fabrică. Aia mai ține rezonabil cel puțin un an, poate chiar doi, depinde de cum o întreține.

Na, dacă voi spuneți s-o mai țin cred că așa o să fac. În afară de iStyle nu cred că am alt service autorizat Apple în Iași. O să mă informez.

Ah și uneori, când am sub 10%-15% începe telefonul să se miște greu tare.

Normal, nici nu e bine să lași bateria așa jos decât atunci când intenționezi să o golești complet pt recalibrare. Fă asta cam o dată la două luni, nu e nevoie mai des.
Mie mi se pare aiurea să schimbi o baterie aflată la 87 %, fă asta când pică sub 70 % sau mai jos, sub 50 %, atunci da. Din clipa asta, bateria va cădea mult mai rapid. Adică dacă te ține 3–4 ani până ajunge la 50%, va dura un an, cel mult, până va pica sub 30 %, să zicem. Dacă bateria asta este normală, o vei mai putea folosi cel puțin un an, mai degrabă spre doi ani. Atunci vei vedea unde o schimbi și cât va costa. Până atunci, ia-ți un acumulator extern, este foarte util dacă ești pe drum, folosești jucăria intens și începe să pice bateria sub 20%, clipă în care apare avertizarea pe roșu.