Scary Fast

După o perioadă de zvonuri, se pare că da, pe 30 octombrie, de Halloween avem un nou Apple Event online, la o oră neuzuală, ca să fie cu adevărat de speriat.
Se pare că vor lansa primele macuri cu M3, poate și noi iPad-uri.

Deci zvonurile s-au confirmat: primele mac-uri cu M3. Interesant este că iMac-urile au sărit peste M2, trecând direct la M3.

Apple închide seria MBP 13 cu touchbar, cel mai ieftin MBP este acum cu M3 la 14 inci. Zvonurile erau însă că ar pregăti un nou MacBook dedicat, mai ales, zonei edu.
Mi se pare un an glorios pt Apple: două serii de MBP 14 și 16, una cu M2 (ianuarie), alta cu M3 (octombrie); MBA 15 inci, iPhone 15. E drept, nu are niciun model nou de iPad, aș bănui/spera că mai pregătește ceva pentru nov.-dec. sau începutul lui 2024.

Preturile sint “scary”.

Păi prețurile produselor Apple au fost totdeauna scary, mai ales în zona pro, dar nu numai.

Apropo de zona pro: comentariile celor de la Macworld sunt negative privitoare la MBP 14 inci M3, varianta entry level. În unanimitate, critică ideea de portabil pro cu numai 8 GB RAM. Apple se apără spunând că, la procesoarele M3, 8 GB RAM ar fi echivalent cu 16 GB RAM pe zona PC. Așa o fi, totuși toate produsele similare cu Intel pornesc de la minim 16 GB RAM sau chiar 32. Dat fiind că, practic, noile generații de mac-uri nu permit niciun upgrade, este evident că 8 GB RAM este mult prea puțin, mai ales pt un pro.
În rest, testele arată niște performanțe remarcabile.

P.S. Iată aici un articol foarte supărat al celor de la Macworld referitor la MBP cu numai 8 GB RAM.