Samsung Galaxy S23

Mie asemenea comparații mi se par absolut cretine. Puterea absolută a unui device e una, folosirea lui e alta. Teoretic, un iPhone de ultimă generație taie orice concurență. Ei, și? Singura mare realizare, dincolo de puterea procesorului, este acea alertă prin satelit dacă e ceva nasol în trafic. Ori, dar nu s-a spus asta, dacă ai o situație de cutremur major ca cel recent din Turcia și din Siria. Da, asta da, sunt situații când poți salva vieți și un telefon mobil care ajută la localizare și la o șansă dată vieții este un detaliu vital. Restul sunt „fente la gioale”, nimic serios, doar competiție ieftină pentru vânzări.

Cred că nu am fost clar: iPhone, orice generație, bate (de departe) orice concurență. Sigur, un utilizator de produse cu Android ar protesta. Normal, este obișnuit cu o anume interfață și o dorește așa și pe mai departe.
Analizele pe putere de procesare nu țin seama de faptul că utilizatorul nu este un robot care caută maniac cele mai tari device-uri. Asta o fac snobii și analiștii (ori „analiștii) plătiți să dea un verdict. iPhone mi se pare un produs superb, indiferent de generație.
Marea problemă a lui Apple este iPad-ul și, mai ales, iPad OS. Restul sunt abureli. Ieftine, dar se cultivă.