Salvare articole și pagini web

Voi cum procedați ca să salvați anumite articole și pagini web, nu doar de citit mai tîrziu, dar și pentru o arhivă personală, pentru acces fără net? Ceva mai complex decît Reading List sau sau Shared Links din Safari.

Eu folosesc acum Evernote, dar am strîns peste 1000 articole și începe să scîrțîie, nu doar la căutare sau prelucrare, ci și la derulare pur și simplu. N-ar trebui, dar asta se întîmplă… Îmi place mult filosofia lor, cu “caiete”, tag-uri și multe alte chestiuni organizatorice, plus clipper-ul, care extrage textul mult mai frumos și curat decît orice altă variantă, după cunoștințele mele. Dar e păcat, dacă se mișcă greu. Nu-mi vine nici să export PDF sau HTML.

Voi cum faceți sau cum sfătuiți?

Mulțumesc.

Le salvez, pur și simplu, ca fișiere .webarchive, dacă e ceva la care mă voi referi ulterior. Publicațiile periodice online le salvez în bookmarks.

Eu mai fac PDF-uri la unele pagini, din păcate nu-mi salvează tot timpul imaginile.

Da, nu prea ies bine pdf-urile din pagini web, un .webarchive este însă citibil cu orice aplicație similară.

Mie bucuria extragerii textului și pozelor dintr-un articol cu Evernote Web Clipper mi se pare incomensurabilă. Dacă nu ați încercat, merită, măcar de curiozitate. Din păcate, însă, a încetinit, cum spuneam…

Un .webarchive e chiar html? Adică poate fi văzut la fel, pe orice platformă și browser?

Acuma nu știu dacă e identic, dar în testele mele îl vede orice browser pe orice platformă.

OK, mulțumesc. În principiu, textul și imaginile (utile) să fie la locul lor, nu mă interesează bannerele de reclame sau alte chestii. :slight_smile:

Dezavantajul salvării unui link, nu a paginii, este că, în timp, acel link devine broken și degeaba l-ai salvat, nu mai ai ce face cu el. Fișierul salvat ca .webarchive este însă pe deplin utilizabil.

Da, evident. Plus posibilitatea de a citi offline. Chiar și în epoca asta a Internetului care face invidios și pe Bernie Sanders, mai sînt cazuri cînd n-ai net. :slight_smile:

Că n-ai net n-ar fi mare bai, dar dacă dispare fișierul căutat la adresa x ce faci? Sînt multe cazuri din astea.