Salutare, problema mac book

Salutare prieteni , am primit un macbook cadou si nu prea stiu sa l folosesc, m am uitat la tutoriale dar nimic. are sistem mac os x lion si am vrut să îi fac un upgrade, dar nu am reusit si am dat sa i reinstalez mac os x lion si nu mai merge, nu stiu ce sa fac , dacă ma puteti ajuta va rog frumos .

Dă click pe mărul Apple din colțul stânga sus al ecranului, apoi alege “About this Mac” și vezi că-ți scrie ce model de Macbook este. În funcție de asta afli dacă și până unde mai poți face upgrade. Până la ultima versiune de macOS sigur nu poți face update, computerul e destul de vechi dacă are Lion pe el.

scrie mac os x lion 10.7.0

problema este ca am vrut să îl reinstalez… am dat acolo cmd+R si am sters partiția aia si cand dau reinstalar mac os x zice ca nu il gaseste in spp store si nu pot sa il mai deschid… nu stiu cum sa fac

15996564743575980578013200995519

15996578830737853050345177636692

am dat ștergere acolo si cand vreau sa il reinstalez zice ca nu este in app store… ajuta ma te rog sa pot sa l fac sa se instaleze

15996580020242975454476600201134

asa imi arata

E un MacBook 2,1. Cu carcasa de plastic. Mai sus de Lion nu poti pune pe el. Ca sa reinstalezi iti trebuie un DVD cu sistemul de operare si sa bootezi de pe el.

fără dvd nu am cum sa l mai deschid ?

Nu

nu pot sa l conectez la iphone prin cablu de date? ca n am de unde sa iau dvd

florine, în primul rând trebuie să descrii simplu și clar ce ai făcut. Tu spui că te-ai uitat pe tutoriale (care?) și „am dat să reinstalez macOS Lion și nu MAI marge”. Păi ce și cum ai făcut??!! Nu se leagă multe în cererea ta de ajutor. Precis, ai făcut lucruri pe care nu le spui.
Mai jos spui că ai repornit cu Cmd-R și nu mai poți să-l deschizi. Ce te-a făcut să faci asta? apoi spui că vrei să-l conectezi la un telefon prin cablu de date. Păi și ce rezolvi cu asta.
Problema ta se rezolvă pregătind PE ALT MAC un flash USB de boot Lion sau folosind un DVD. Unde locuiești? Dacă ești din București rezolvăm relativ ușor. Dacă nu, caută un alt macuser din zona ta. Reține că instalarea/reinstalarea/ștergerea unui sistem de operare nu este o operație chiar trivială, nerecomandată dacă nu știi bine ce faci.

păi mi se părea că merge cam greu si m am uitat la tutoriale cum sa il reinstalez, am dat cmd+R si am sters de pe disk de acolo cum este in poza si apoi am dat la instalare mac os x lion. si problema e ca nu il gaseste in app store . nu m am exprimat cum trebuie. nu sunt in romania . si de asta am zis ca poate dacă il conectez la un iphone poate pot sa i fac ceva ca nu am de unde sa fac rost de alt mac sa fac dvd sau usb

Macbook-ul ala nu merge bootat de pe usb. Singura varianta este de pe DVD.

Oare? De ce să nu meargă de pe USB? Toate mac-urile intel pot face boot din USB. În plus, poate instala și prin target mode.

Mulți fac greșeala să reinstaleze sistemul pe un mac „care merge greu”. Păi reinstalarea nu rezolvă nimic, din contra, dacă nu știi care e cauza. „Merge greu” poate avea multe cauze: dacă are HDD, nu SSD, este cauza probabilă; și/sau disc prea plin; pot fi și alte cauze. Apropo: jucăria ta are HDD sau SSD?

Salut! Am și eu o problema. Am achiziționat un Mac Book Pro A1278. L-am cumpărat cu absolut tot șters din el. Persoana de la care l-am cumpărat a avut instalat Windows 10 pe el, dar a șters tot din cauza ca tot dădea erori. Ma pote ajuta cineva cu instalarea Os-ului? Am încercat cu recovery dar îmi da eroarea -6002A. Am încercat sa fac un stick bootabil cu ajutorul softului TRANSMAC, dar nu pot instala nici cum.

Nu știu dacă e problemă doar de soft. La prima strigare, încearcă ce spune aici, să sperăm că vei reuși: If your Mac starts up to error -1008F - Apple Support
Eroarea citată nu apare în lista de coduri: Mac Error Codes
„Persoana de la care l-am cumpărat a avut instalat Windows 10 pe el, dar a șters tot din cauza ca tot dădea erori” Și nu ți-ai pus întrebarea de ce apărea eroarea aia? Trebuia să dai banul pe ceva funcțional. Sau l-ai luat gratis?
Modelul A1278 acoperă 6 modele, începând cu MacBook aluminiu din 2008 și terminând cu MacBook Pro din 2012.

L-am cumpărat aproape ,gratis’’ . Nu pot sa ajung pana in punctul de pe link-ul tău. Am reușit cu o varianta de mountain Lion sa dau instalare, dar se instalează pana l jumătate ai apoi se blochează. Nu creez eu bine stick-ul bootabil? In Dis utility ce trebuie sa fac? Nu îmi poți explica cam care ar fi pașii la instalare?

In cazul in care, spre exemplu schimbi HDD cu un SSD, cum ajungi sa pui mac os pe SSD? Cu acel ,recovery mode’’? E complicat…Windows-ul e mult mai simplu