Salut ventilatoare maxim

Buna sunt nou pe acest forum, am o problema , acest Mac se ambaleaza fara sa ii fac nimica , ma deranjeaza ventilatoarele. macbook pro 2011 400 gb ssd 8gm ram

Deschide Activity Monitor, vezi dacă e vreun program sau proces care-ți solicită intens procesorul.

Poți instala și Intel Power Gadget sau Fanny pentru a vedea temperatura procesorului. Dacă e cald în cameră se poate încălzi mai ușor. MBP 2011 e cunoscut și că se încălzește mai tare ca alte modele. În afară de asta, sunt faimoase pentru că procesorul lor grafic de la AMD are tendința să se bușească la un moment dat. Am trecut relativ recent prin asta.

Eu am anulat placa grafica , nu mai am placa grafica . Dar utile scriu cod si , se incalzeste de numa numa .
Am un Lenovo cu Linux , dar rulam destul de multe pe el si nu aveam probleme l-am optimizat in asa fel incat rar , da rar imi porneau ventilatoarele etc . nici nu se auzea , nu mai vorbim de incalzire .

Nu prea am idei. Știu că modelele acestea se încing mai mult și de aici și ventilatoarele. Urmărește temperatura cu Fanny. Ar fi dubios să fie zgomotos la temperaturi joase.
A fost vreo perioadă în care a funcționat mai silențios?

Nu stir , eu de cand l-am luat tot asa face . Asa m-am bucurat cand l-am luat ca am si eu un macbook . ca nu mai trebuie sa configurez eu toate lucrurile . ca sa ocupat cineva de astea , dar vad ca nu . :frowning:

Cum ? Dezactivată fizic sau prin update de firmware ?

Ești un caz aparte. MBP 2011 sunt cu probleme și ai o configurație modded. Întrebarea lui Radu e bună. Cum a fost anulată placa grafică?
Îl altă ordine de idei, din câte țin minte, mai toate laptopurile de acum 10 ani aveau tendința să fie zgomotoase. Depinde un pic și de așteptări cred. Nu vor rula ca unele de generație nouă. Țin minte că am avut cândva la un loc de muncă un MBP 2012 care mi se părea că vrea să decoleze când compilam un proiect mai mare. Era puternic, dar nu silențios.
În ce privește Linux am un laptop Asus din 2016 cu Ubuntu și merge silențios fără să-i fac ceva deosebit, în afară de a-l ține pe placa Intel în loc de Nvidia. Cel mai important e ca hardware-ul să fie suportat și să aibă un cooling decent (în orice sistem).

Eu am reușit să fac un MacBook Pro de 13 - ce-i drept - să nu mai ajungă la 100 de grade și nici măcar la 90. Cum?
Am schimbat pasta conductoare de pe procesor. Poate nu e la îndemâna oricui, da’ cum stătea de veo doi ani la mine pasta și soluția de curățire de la Arctic Silver, am zis că - de ce nu?!
Am găsit pe YouTube un ghid destul de bun și am desfăcut și curățat/schimbat pasta conductoare.
Acum nici ventilatoarele nu mai fluieră ca pe vremuri :slight_smile:


Oricum, nu e motiv să schimbi pasta dacă-ți pornesc aiurea ventilatoarele. Cum zicea și @tudor, sigur tre’ să fie ceva dubios de pornesc tam-nesam :slight_smile:

Scuze de intarziere, direct de pe placa de baza . Acuma am dat upgrade la High Sierra, si nu mai imi vrea sa intre in recovery Mode. Ce va Hint-uri ?

Adevarat. Am crezut ca pot sa ii fac cv. Sa il aduc la nivelul puternic si silentios. Inca o problema dupa ce intra in Sleep nu mai mi se aprinde ecranul. Si trebuie sa ii dau shut Down de la Buton

Am schimbat si pasta termoconductoare in Sept 2019. ( Cred ca am pus cam multa pasta si nu a mai pornit pana acuma 1 sapt. ) si nu mi-a mers tastatura am schimbat tastatura toata cu tot cu suport. si am reusti sa fac sa imi mearga. Sti senzatia aia care o ai cand ai reusit sa faci ce va. ( Inca o data . Am crezut ca pot sa il fac sa nu mai fie asa tank .) Ms Inca o data de Comunitatea de aici.)

Depinde mult de cât de bine e făcut bypass-ul.
Aici e cea mai detaliată descriere pe care o știu: https://apple.stackexchange.com/a/295805/334268
Cele mai bune par modificările hardware ale lui dosdude1 (pe la secțiunea hardware mods/hacks), preferabil rescrierea gMux-ului și eliminarea rezistorului care alimentează GPU-ul AMD. Dar pentru rescriere îți trebuie o unealtă specială.
Mi se pare că modelul acesta stă cel mai bine cu Sierra, dar HS ar trebui să fie ok dacă modificările sunt făcute bine. Comportamentul de după sleep mai poate depinde și de alți rezistori, dar nu știu detalii. Pare că te-ai jucat un pic la el. Eu am fost într-un service independent.

P.S. Aș sugera să adaugi în titlul thread-ului “MBP 2011” sau “Macbook Pro 2011” să fie mai relevant.

Dar cum as putea sa intrus in recovery Mode ?

Dacă mergea cu Sierra și nu mai merge cu HS, reinstalează Sierra.
Altfel urmărește thread-ul de pe stackexchange și vezi dacă ceva de acolo seamănă cu ce ai tu.

Salutare acuma vin cu o alta problema . de ce mi se stinge dintr-o data fara sa il opresc eu ? si ca sa il aprind din nou nu merge din prima , adica la 10
Nu poti sa ai baza in el , cand faci cv si ti lumea mai draga se stinge .

Probabil bateria e pe ducă. Posibil să ai și alte hibe. Fă o resetare de PRAM sau NVRAM, vezi aici.
Descarcă Coconut Battery și spune ce capacitate reală față de fabrică indică.

Bateria ma tine cam 6 ore

Screen Shot 2020-08-11 at 09.54.57

Bateria e bună, așadar acea întrerupere bruscă are altă cauză. Ai resetat PRAM/NVRAM? Dacă nu, fă-o imediat și revino după ce-l folosești un ciclu de încărcare. Dacă face la fel, hiba e în altă parte, nu-mi dau seama unde, trebuie dus la un doctor.