Safari generated psswd

Întrucît era vremea să o schimb, l-am lăsat pe Safari să-mi genereze un psswd pt internet banking, eram pe laptop și nu mi-am notat-o. Cum fac să o aduc și pe desktop, adică pe alt calculator? Presupun că trebuie să copiez ceva din Keychain, dar cum fac asta? Nu identific nimic acolo.

Încearcă aici (în preferințele Safari):

Click pe oricare din ele și ți-o arată.

În mod normal, ar trebui să se sincronizeze automat prin Keychain, dacă vrei să o introduci pe alt iDevice, cu același cont de iCloud. Poate mai durează, poate sughiță. Dar o poți lua tu manual de aici.

Da, mulțam, asta era. Nu am activat sync Keychain.
P.S. Dacă însă mă voi decide să fac asta periodic, adică să-l las pe Safari să genereze el parole, atunci asta ar fi soluția cea mai comodă, nu însă și cea mai sigură. Nu că ar fi cine știe ce sume acolo!

Problema cu generatorul de parole din Safari este aceea că uneori nu le salvează, deși așa pare. Mi s-a întâmplat de mai multe ori, cred că unele situri au niște formulare de login mai ciudate, care-l păcălesc cumva pe Safari. De aceea fac un print screen de fiecare dată când îmi apare pe ecran parola nouă generată. Dacă n-o salvează din prima, o reintroduc manual.

Da, și eu am făcut așa azi. Am salvat-o vizual, apoi am transcris-o manual și am verificat-o. Oricum, fiind o generare aleatorie de litere și cifre, pare un algoritm OK pt parole.

Eu am 1Password si salvez credentialele acolo. Cu atat mai mult daca am folosit parole generate de Safari. Baza de date 1Password o am in iCloud. Asa ca mi se actualizeaza pe toate device-urile. Dar multumesc pentru hint-ul cu “Passwords” Adrian_Manea. Solutiile cele mai simple sunt cele mai greu de gasit.

Dacă mergem pe ideea de a salva chestiile astea automat, atunci Keychain cu sync automat prin iCloud pare soluția cea mai comodă. Deocamdată nu am folosit-o.

Am inceput sa folosesc 1Password inainte de a fi Keychain cu sync automat. Plus, countul la BT24 nu il am sincronizat, iar accestul la 1Password se face cu parola. Doar ca tin minte o parola pentru a accesa zeci de alte parole. La un grad de comoditate asemanator, am mai mare incredere in 1Password, decat in Safari keychain.

Dacă vorbim de securitate, eu nu am încredere în nicio variantă.

Folosesc și eu 1Password cu încredere. În ultima vreme, din ce în ce mai multe aplicații și site-uri pe mobil permit selecția parolelor din 1Password, similar cu Keychain-ul Apple, fără să trebuiască să mai mergi în aplicație. În plus, 1Password stă mult mai bine la capitolul actualizare a parolelor. Nu o dată am schimbat parola la ceva, iar Safari încă mi-o dădea pe cea veche. Sau îmi dădea de ales, însă fără vreun timestamp sau posibilitate de a le distinge.

Bărbații adevărați folosesc Pass :smiley:

1 Like

E mișto, voi studia problemul.