Router wi-fi similar lui Extreme

Ce alt router face ce face și extreme, adică 1. să poți conecta un disc extern, 2. să poți conecta 1-2 imprimante și 3. să poți accesa discul extern și prin WLAN. Evident, să fie compatibil cu macos.

Cam orice router serios știe 1 și 2. Cu 3 e mai complicat. AE se folosește de iCloud pentru a putea partaja discul prin internet. Celelalte routere evident că nu au acces la iCloud. Dar e foarte posibil să existe soluții alternative și pentru chestia asta.

Dacă ai Internet de la Digi, ai parte și de DNS dinamic prin intermediul unei adrese de tip cenumevreitu.go.ro
Așa că dacă-ți vezi cu 1. și 2. discul conectat la router de acasă, o să po’ să-l vezi și drin deplasare. Cu condiția să mai pornească :smile:

Așadar, discul meu conectat la AE și accesibil prin WLAN permite asta numai fiindcă am acces la iCloud? Am acolo niște fișiere banale, dacă am nevoie de unul dintre ele și nu sînt acasă, bat o adresă IP și apoi parola, asta merge prin icloud? Cu alt router nu aș putea face asta?

iCloud facilitează accesul prin internet la hard disc. Funcționează pe post de DNS dinamic astfel încât nu mai trebuie să faci nicio altă setare la router. Din momentul în care ai activat partajarea routerul îți apare automat în Finder oriunde ai fi.

Cu un alt router cel mai probabil e că va trebui să mai faci niște configurări, port forwarding, etc.

Am priceput. Este diferență mare între AE și alte routere teoretic capabile să facă asta. E drept, un router Apple se pupă cel mai bine cu un mac.