Rezolutia Macbook si text

Salutare,

Am un MacBook Pro M4 Pro și folosesc aplicația Cisco VPN. Aș vrea să schimb rezoluția din 1800x1169 la 3024x1964, însă problema este că scrisul devine prea mic și nu reușesc să măresc textul pe desktop sau în setări. Există vreo soluție prin care să pot păstra rezoluția maximă și totuși să am textele mai mari? M-ar ajuta mult atât pentru Cisco VPN, cât și pentru utilizarea generală pe MacBook.

Mulțumesc!

Finder / View / Show View Options, presupun că aici ar fi de setat.

Mulțumesc frumos pentru răspuns! Funcționează doar pentru folderele de pe desktop, însă în Settings textul este prea mic și nu reușesc să îl măresc.

Hm… Nu cred că se poate. Știe cineva de aici dacă se poate așa ceva?

Cred că răspunsul se află aici: System Preferences > Accessibility > Display > Text > Text Size. Dar nu sunt sigur că va funcționa în toate aplicațiile.

E de încercat. Și eu m-am dus acolo ieri, dar nu am observat detaliul ăsta. Dacă nici acolo nu-i rezolvă problema…

Mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru ajutor! Din păcate, nu mă ajută. La Windows, când modifici rezoluția la una mai mare și ți se pare că scrisul e prea mare, poți ajusta scaling-ul și să treci de la 125% la 110% (la rezoluția 2560x1440 pe monitor). Asta e de ajutor. Pe MacBook însă nu există opțiunea de scaling — ar fi fost mișto să aibă.

Trimite un feedback la Apple.

Așa o sa fac! Mersi frumos pentru ajutor!!!

Ma gandesc ca prin setari-display te-ai jucat…

Daca da, solutia ramasa ar fi sa folosesti third-party apps pentru DPI / scaling cum ar fi Display Menu sau EasyRes, care permit sa setezi rezoluții „HiDPI” personalizate. Poti rula ecranul la 2560×1440 real, dar sa folosesti un HiDPI scale pentru text mai mare fara a schimba rezolutia fizica.

Da, cred că este cea mai bună soluție pt el și cea mai rapidă. Nu am folosit niciodată asemenea aplicații dar, dacă există (și văd că există), îi vor rezolva problema.