Review iPhone 6 Plus

Nu, nu voi face un review complet pentru iPhone 6 Plus. Sunt deja o grămadă pe net. Vreau doar să scriu câteva concluzii rezultate după primele două săptămâni de utilizare a unui telefon de tip „Phablet”.

  • Trebuie să spun de la început că nu am înțeles niciodată apetența unora pentru telefoane dintr-astea mari. Iar iPhone 6 Plus este uriaș. Pentru mine, care am avut până acum un 4S, a fost un șoc să constat cât de mare e 6+ în realitate. Iată o comparație:

  • Din cauza dimensiunilor, a trebuit să renunț la a mai purta telefonul în buzunarele pantalonilor. Încape, dar dacă buzunarele nu sunt suficient de adânci (și de obicei nu sunt), atunci există riscul de a supune telefonul unor forțe care-l pot deteriora atunci când te apleci sau când te așezi pe un scaun. Acum folosesc jachete sau geci cu buzunare, sau îl țin în rucsac.

  • Nu știu ce au gândit cei de la Apple atunci când au făcut designul cu muchiile complet rotunjite. Da, adevărul e că arată excepțional. Îmbinarea dintre aluminiu și sticlă aproape că nu se simte, atât de bine e finisat totul. Însă asta nu ajută deloc atunci când ții telefonul ăsta mare în mână. Dacă nu ești atent riști să-ți alunece din mână și să-l scapi jos. Recomand celor mai neîndemânatici, celor care au mâini mici precum și celor care vorbesc mult la telefon din mers, să-și cumpere o husă care oferă o aderență mai bună.

  • Și totuși, de ce mi-am luat un phablet? E simplu: pentru mine iPhone 6 Plus este cel mai bun înlocuitor de iPad. După patru ani de utilizat iPad-ul, timp în care limitările iOS și aplicațiile relativ rudimentare nu mi-au permis să-l folosesc cu succes în scopuri productive, am ajuns la concluzia că device-ul portabil perfect este unul cu un ecran suficient de mare pentru a putea naviga sau scrie pe el în condiții satisfăcătoare, dar suficient de mic pentru a-l purta oriunde fără să te incomodeze. iPhone 6 Plus e un compromis bun din acest punct de vedere. E prima oară când pot să scriu decent pe un ecran de telefon (pe 4S tastatura era mult prea mică). Pentru email, internet sau pierdut vremea pe Facebook un iPad nu aduce alt beneficiu decât ecranul mare. Iar dacă totuși vreau un ecran mare și aplicații serioase, atunci am MacBook Pro-ul.

  • Pe de altă parte eu vorbesc foarte puțin la telefon. Dacă funcția de telefon ar fi fost cea esențială pentru mine, atunci nu mi-aș fi luat un 6+. E mult prea mare. 4S mi se pare în continuare că are dimensiunile optime pentru un smartphone care e folosit în principal pe post de telefon. Și mă refer aici inclusiv la grosime și la muchii: fiind mai gros decât 6+ și cu muchii pătrate (nu rotunjite), e mai comod de ținut în mână.

  • Spre surpriza mea, 6+ zice că se conectează la „4G”. Din câte știam eu, aici în fundul țării Orange nu avea acoperire 4G. Ori au extins acoperirea recent, ori telefonul „exagerează”. Cert este că, în comparație cu iPhone 4S care se conecta la 3G, viteza la net este mult mai bună iar 6+ se descurcă perfect cu semnalul într-o zonă în care trebuia să ies afară din casă pentru a putea vorbi fără întreruperi pe 4S.

4G sau nu, realitatea e că acum am o viteză la net pe telefon care e imposibil de obținut pe conexiunile fixe disponibile aici în oraș (din păcate avem doar doi provideri: Telekom ADSL și firma locală de cablu TV).

Sa-l stapanesti sanatos! E cam mare, intr-adevar, dar e un telefon bun…orice produs de Apple e bun:)…Iar rezultatul de pe speedtest intr-adevar iti arata un 4G:)

Tudore, la #1 răspunzi la #4! Cel puțin în ce te privește, cu siguranță și pe alții. Pt alți alții, a avea un telefon mare e, posibil, o chestie de lux, știu și eu? De ceva luni folosesc o tabletă de 7 inci AllView, se poate folosi și ca telefon și mă întreb dacă nu cumva chiar voi face din ea telefonul mobil principal, mai ales că nici eu nu prea vorbesc la telefon. Încape în buzunarele relativ mari ale sacourilor uzuale, deși – posibil – nu în toate buzunarele.
Acuma exersez sync și schimb de date între OS X și Android și invers. Nu e așa fluent, evident, ca între iOS și OS X, dar nici greoi.

Sunt unii fițoși care-și iau cel mai mare telefon posibil pentru a-i impresiona pe cei din jur. Eu l-am luat pe post de mini-tabletă. Am dat iPad-ul soției, care se descurcă doar cu tableta, fără computer. Așadar combinația potrivită pentru mine este computer + telefon mare. Poate mă voi întoarce la tabletă atunci când iPad-ul va avea un sistem de operare și aplicații mai avansate.

Am uitat să menționez ceva legat de baterie: în ritmul în care utilizez eu acest iPhone 6 Plus (2-3 convorbiri telefonice pe zi, internet 2-3 ore, push email și alte servicii, plimbat prin zone cu acoperire variabilă), trebuie să încarc bateria odată la două zile :thumbsup: La 4S uneori bateria nu mă ținea o zi întreagă dacă foloseam mai mult 3G-ul.

Eu cred că acest iPhone 6 plus nu face decît să confirme că piața cere așa ceva. Telefoane mari făcuseră deja alții și avuseseră succes, Apple nu putea decît să se conformeze. Să ai un telefon cu ecran mare ori tabletă mai mică pe post de telefon sau phablet, cum vrei, e de multe ori util.

Pentru transfer de date Android-OS X recomand: Android File Manager pentru conexiune cu fir și AirDroid pentru wireless + notificări pe ecranul calculatorului (trebuie instalată aplicația pe telefon și pe calculator intri pe portal web).

@tudor Să-l stăpânești sănătos. M-am jucat și eu cu un 6 de sărbători (a primit de la servici sor-mea unul de 64GB) și am rămas impresionat de calitatea construcției. La partea cu alunecatul din mână nu știu pentru că ea folosește o carcasă subțire de plastic transparentă și cât l-am scos să mă uit la el nu a fost relevant.

Am folosit cele două aplicații,dar constat că, pur și simplu, memoria internă și adaosul meu de 8 GB apar pe ecran ca discuri externe și mut/șterg ușor.
Problema cea mai importantă de comunicare este sync-ul, care nu e 100% comod, ca pe secvența iOS~OS X, dar e suportabil. Aplicația dedicată acestui sync, SyncMate, îmi tot dă erori și nu prea merge, mai ales acuma în faza de teste 10.10.2. Presupun că un update va rezolva problema. Pe versiunea free, face sync la agendă și la calendar, suficient pt uz curent. O parte din agendă am mutat-o pe contul Google, care are locul său în Contacts și se face sync prin rețeaua wl.