Reinstalare windows care booteaza cu bootcamp pe un imac

Salut.In putine cuvinte,am instalat un windows pe un imac ,deci care booteaza cu bootcamp.Acum daca vreau sa instalez un alt windows sau alta varianta de windows,bootez prima deci sa se deschida pe windows,dupa care pujn dvd cu windows si il fac sa booteze din dou de pe dvd,deci o instalare normala de windows,sau trebuie sa fac alta varianta,ca cea de prima data cand am instalat windowsul pe osx.

Vicențiu, în primul rînd cred că ar trebui ca atunci cînd scrii, să-ți ordonezi un pic ideile, nu trebuie să scrii mult, trebuie să scrii clar, ca să priceapă și interlocutorul ce vrei să faci.
Dacă pricep eu ce întrebi, 1. vrei să instalezi o altă versiune de Windows alături de cea existentă; 2. sau vrei să o ștergi pe asta și să pui alta? #1 nu merge, așa cum am tot spus, B.C. permite o partiție cu OSX și o alta, a doua, cu Windows. Dacă te-ai mai uitat pe aici, ai văzut că cineva a spus că, nu știe cum, dar a pus ușor windows pe x partiții, etc. Aștept și eu un tutorial.

2 este OK, pui altă versiune de windows și reinstalezi, dar nu uita să formatezi partiția înainte de instalarea propriu-zisă, din DVD-ul cu Windows.

vreau sa o steg pe cea existenta deoarece,windowsul pe ca l-am pus desi era original cu licenta,avea numai o singura licenta care deaja mai fusese folosita( o folosisem cand am instalat windowsul pe un laptop si folosisem wind cel de 32 bit)deci neavand licenta nu mi la activat.Deci dupa cum imi zici tu e o instalare normala de windows,care la punctul x trebuie sa formatez partitia,a ma refer atunci cand se instaleaza windowsul…Merci

Da, deci pui DVD-ul cu uindăuz, boot în DVD și, înainte de instalarea propriu-zisă, ștergi partiția din utilitarul pus de MS acolo. Atenție ce partiție ștergi! aia pe care e uindăuz, că e ușor să belești problema și să ștergi partiția cu OS X.
Poate nu e inutil să re-re-amintesc principiul de bază al oricărei instalări/formatări: backup, backup, backup înainte să te apuci de lucru.

azi am facut backup,dar nu stiu de ce in total mia dat 400 gb,desi mi se pare ca in total nu am atata informatie ,in fine.MS banuiesc ca te referi la momentul cand instalezi wind,dai la optiuni si de acolo selectezi de a formata .

exact
un backup bun (cu ce ai făcut backup? așa, ai mutat fișiere de colo-colo sau ai folosit o aplicație dedicată?) nu înseamnă numai fișierele de pe desktop și din documents (nici alea nu trebuie neapărat toate). O aplicație dedicată are 2 funcții de bază: backup și restore (restaurare).

cu time machine.

Perfect, dacă e ceva dai restore. TM salvează și multe fișiere ascunse de sistem, de aceea ai impresia că salvează mai mult. De fapt, nu ai impresia, chiar salvează mai multe date.