Reinstalare mac

Am șters toate datele de pe macbook air și am închis din greșeală, iar acum la pornire nu mai apare logo apple îmi apare un icon asemănător cu cel de la fișiere. Ce credeți pot rezolva problema? Sau trebuie dus la doctor?

Ceea ce spui este foarte generic și greu de priceput. Și la doctor dacă-l duci, tot te va întreba. Ce înseamnă “am șters toate datele”? Adică ai aruncat la coș ce? Date din ce loc de pe discul Mac-ului? Dacă ai șters fișiere de sistem. Ar trebui să spui de unde ești, poate cineva te va ajuta. Am vaga bănuială că nu te vei descurca singur(ă). Iar cine vine, îți poate reinstala doar sistemul, nu și datele. Dacă nu au fost salvate altundeva, sunt pierdute.

Descrierea ta nu spune nimic și, mai degrabă, induce în eroare: dacă ștergi fișiere nu înseamnă că nu mai pornește calculatorul., mai ales că nu poți șterge fișierele de sistem. Deci, teoretic, nu trebuie dus la doctor, ar trebui repus sistemul. De ce ai șters fișiere? Vrei să-l vinzi și vrei să-l aduci la starea de fabrică? Descrie succint și clar, pe puncte, pașii făcuți, ce mac ai (model, an fabricație, sistem instalat)…

Greseala lui, presupun, a fost ca a dat shut down sau a inchis capacul display.ul in timpul instalarii mscOS sau unui update.
Desfa carcasa cu o surubelnita pentalobe 1,2mm, scoate mufa de alimentare, scoate ssd.ul, baga.l inapoi dupa 30s, pune inapoi mufa de alimentare a bateriei, pune inapoi capacul, , baga stick.ul bootabil, porneste.l si reia instalarea.
Sau il duci la un doctor si vor face ei asta.
Unui amic, dupa ce in timpul instalarii unui nou sistem a inchis capacul laptopului, i.a aparut imaginea pictogramei unui folder cand l.a repornit. Laptopul nu.i mai vedea ssd.ul. A mers dupa ce a facut ce ti.am scris mai sus.
PS: comanzile de cmd+R etc nu au avut niciun efect pentru ca nu.i mai vedeau ssd.ul.

Mulțumesc frumos am rezolvat

mar., 25 dec. 2018, 15:41 Iulian noreply@macforum.ro a scris:

Salut! Pentru viitor, te putem ajuta noi, pe forumul personal free sau contracost la unul din sediile noastre. Echipa Reparatii Macbook .com

1 Like

Cred că era corect și frumos să ne spui CUM ai rezolvat, îi poate ajuta și pe alții.