Referitor la memorii RAM, iMac 21,5 inch

Bună ziua,

Am un iMac de 21,5 inch mai vechi, cumpărat în 2012, care a venit cu sistemul de operare Lion și are de atunci doar două bancuri de memorie 2 GB SO-DIMM 1333MHz PC3-10600 și aș dori o părere avizată, dacă pot să îi mai adaug două plăcuțe de memorie cu aceleași caracteristici, de la un alt laptop, care nu este marca apple. Vizual vorbind, ca formă se potrivesc, dar vreau să știu de la cineva de aici dacă se potrivesc sau nu. Mulțumesc anticipat.

Dacă memoriile respectă specificațiile tehnice pentru acel model de iMac atunci ar trebui să funcționeze. Nu știu câte sloturi de memorie are acel iMac, dacă mai poți adăuga două sau dacă va trebui să le înlocuiești pe cele existente.

Dacă este modelul late 2011, ai 4 sloturi de memorie, verifică exact ce model ai cu baza de date Mactracker. Corespunde cu ce scrii că ai acuma. Dat fiind că mai ai 2 sloturi libere, mai poți lua 2 x2 GB sau 2 x 4 GB (suportă maxim 16 GB), trebuie însă să fii FOARTE ATENT la tipul de memorie, altfel nu va merge. Compatibile vor fi asta ori asta.

Are patru sloturi de memorie și suportă până la 16 GB de ram.

Mulțumesc! Se vede că este o părere 100% avizată.

Odată n-am fost atent și nu am luat ce trebuia, pînă la urmă le-am schimbat, dar stress, nervi, înjurături… De la alt PC va merge NUMAI dacă vor fi exact aceleași caracteristici. Poți găsi și s.h., alea de la Vexio mi se par că au un preț f. bun și vor merge garantat.
P.S. Uite și mai ieftine.
PS. 2. A, da, nu am văzut că-s la 1066.

Cred că celelalte sunt mai indicate pentru că frecvența celor de la PC-Garage este exact cât am eu la celelalte două bancuri din calculator, adică 1333MHz.

Verifică atent detaliile și ia conform specificațiilor. Uneori merg și la frecvență mai mare, de ex. am într-un MBP la 1333 față de 1066 inițial, este OK. Evident, viteza reală este cea de 1066.

Am cărticica dată de cei de la apple, de când am cumpărat iMac-ul și acolo spun clar că frecvența este de 1333Mhz.

Păi ia d-alea, ai un link la acel model de la pcgarage.ro
Alea sînt riguros la ce ai tu nevoie, 1333. iMac-ul ăla este o jucărie excelentă, cred că merită un upgrade de memorie la maxim suportabil.

Mulțumesc pentru tot, deja am dat comandă.

Am uitat să te întreb: ai SSD în el? sau a rămas cu HDD-ul inițial? Dacă vrei un upgrade adevărat, pune-i un SSD, vei simți imediat saltul de viteză. Sincer să fiu, nu știu dacă are HDD de 3,5 inci sau de laptop, de 2,5 inci. Dacă e de 3,5 inci, există niște bare metalice adaptoare, dacă pui un SSD să nu fie nevoie să-l fixezi cu eternul scotch. Dacă e HDD de laptop, nu trebuie decît să iei SSD-ul și gata, îl pui acolo.
Poți pune al doilea disc în locul unității optice, trebuie un caddy. Eu așa am în MBP: SSD la 250 + 2 TB pe HDD. Fiind vorba de un desktop, nu e mare bai, poți pune discul ca disc extern, dar avînd USB 2, nu 3, e mai lent.

Nu l-am desfăcut până acum, are HDD-ul original cu care a venit. Nu știu exact de cât este, ca mărime, nu ca și capacitate. Da, ai dreptate, dacă i-aș pune un SSD ar merge mult mai repede și știu asta că am și un macbook pro retina cu ssd și se deschide în câteva secunde. Oricum vreau să fac o notificare vizavi de memorii. Am în casa și un laptop HP G62 pe care am instalat linux-ul, dar de ceva vreme nu prea îl mai utilizam. Am riscat și am luat din laptop-ul asta un banc de 2 GB care are aceleași caracteristici cu cele din iMac și vreau să vă spun că merge bine mersi. Așa că mă gândesc serios să fac un upgrade total la iMac-ul asta la primăvară, adică sa-i iau și un SSD, dar sincer va trebui să vin la București la un centru autorizat, că aici nu mă încumet să umblu pentru că nu mă pricep și n-am nici sculele necesare. Oricum vă mulțumesc pentru sfaturi, explicații, întrucât se pare că toată lumea știe despre ce este vorba, mai puțin subsemnatul.

Ți-am trimis mesaj privat cu o soluție mai ieftină și bună. Dacă te duci la iStyle ori Noumax te usucă de bani pt orice service post-garanție.
P.S. iFixit.com dă și soluția instalării unui al doilea disc de 2,5 inci lipit, să zic, de unitatea optică. Soluția, zic ei, merge numai pt acel model, nu știu exact ce model ai, dar e o idee mișto. Alternativa este un caddy în locul unității optice (asta merge la orice model).

Salutare, scriu tot aici pentru a nu deschide un topic nou. Sunt compatibile aceste memorii Corsair Mac Memory 16GB DDR4 2666MHz CL18 Dual Channel Kit | Memorie cmsa16gx4m2a2666c18 cu iMac 18,2? Multumesc

Se pare că da: