Saltare! Caut un monitor extern pentru macbook ul meu, ma poate ajuta cineva cu o recomandare? Am deja un alienware mai vechi 1920x1080, dar mi se pare ca, calitatea imaginii este deplorabila. Nu doresc ceva mai mare de 27”, si nici nu as da mai mult de €400. Din ce inteleg macos are probleme cu scaling-ul la anumite rezolutii, imi poate clarifica cineva?
Sunt zeci ori sute de monitoare. Pot sugera (nu recomanda) ceea ce aș lua eu, de ex.
Evident, sunt și modele cu diagonale mai mici. Eu folosesc, de ani, două monitoare externe (acum cu un mini, nu mai am notebook, doar tabletă) de 22–24 inci, se lucrează confortabil așa.
Dar totul depinde de preferințe, de stil de lucru etc.
Poate te ajută și asta:
Pozițiile 2, 3 și 4 pică pe prețul pe care pari dispus să-l dai ori chiar sub acesta.
Eu am un LG 27” 4k de vreo 4 ani luat la 1600-1700 lei. Functioneaza bine cu un mini M1. Nu fac editare foto-video, ci doar office, internet si uneori filme.
Să ne spui și nouă ce ți-ai luat.
Salut.
Eu folosesc monitorul de la Apple: Studio Display, cred că am început cu Thunderbolt Display 27” prin 2011.
Am făcut un calcul simplu: îl folosesc 5-6 ani după care-l vând pe OLX la 10%-20% din valoare. Nu știu cât este de exact calculul dar nu cred că ies mai scump de 100/lună.
Nu știu cum este cu alte mărci - dar ăsta de la Apple se pupă exact - apreciez:
-
calitate panel - este ok
-
am un singur cablu USB-C între monitor + laptop (semnal + încărcare laptop). Scot un cablu pun laptopul în geantă și am plecat.
-
n-am boxe externe pe masă - mă mulțumesc cu difuzoarele interne ale monitotului
L-am ales inițial din lene - prin 2011 am avut câteva experiențe negative cu câteva monitoare (teste → return / altu: teste → retur).
Eu zic totuși să cauți un 4K, nu renunța la 27” după mine e diagonala ideală.
Baftă