Recomandare monitor extern Macbook Pro

Salutare!

Vă rog, dacă se poate o recomandare pentru monitor extern pentru un MacBookPro10,1 Retina Mid 2012: MC975LL/A (2.3 Core i7).

Monitorul aș vrea să-l pot conecta prin unu din cele doua miniDisplayPort.

O să-l folosesc pt. munca de zi cu zi, office, editare foto(affinity photo) și editare video(Final Cut Pro).

Ceva de 24", 1920x1200 (16:10) de la Dell, de ex. modelul U2415 - pare să fie ceea ce mi-ar trebuii, dar am rețineri când vine vorba de compatibilitate.

În plus, îmi doresc să-l pot utiliza și în viitor la un eventual upgrade în materie de Macbook Pro ceva mai nou.

Voi ce ziceți?

Mulțumesc de ajutor!

Sunt mii de monitoare care vor merge cu jucăria ta și cu alta mai nouă. Oricum, vei avea nevoie de un adaptor, cum am și eu. Dacă plănuiești un upgrade la MBP nou, atunci aș zice să iei un monitor cu USB-C și HDMI: pe actualul îl vei conecta prin HDMI (sau prin VGA) la monitor printr-un adaptor minidisplay la HDMI/VGA (dacă e bun, merge orice adaptor, preferabil însă unul Apple, eu am din ambele, merg ambele), pe cel nou direct prin USB-C.
În rest, depinde de buzunar, de raportul performanță/preț etc. etc. Ți-am făcut un filtru aici, orientativ desigur.
Fi-mi i-am luat un AOC de 24 inci cu intrare HDMI, are MBP 2015 și are ieșire HDMI, deci lucrează fără adaptor. Este studentă la arhitectură și oferă un raport foarte bun performanță/preț. În rest…
P.S. Dacă dorești și portabilitate, atunci așa ceva. Atenție, asta NUMAI pt noul MBP din plan, are o singură conexiune USB-C și nu va merge altfel. Verifică pe site-ul producătorului dacă are probleme speciale de compatibilitate.
Altfel, Iiyama sunt monitoare foarte bune, pe piața noastră însă nu văd că ar vinde cu USB-C. N-ar fi un mare impediment, oricum vei avea nevoie și de un adaptor USB-C la restul conexiunilor, cele mai bune sunt cele cu două mufe USB-C și x ieșiri (USB 3, HDMI etc…), se fixează bine pe latura stângă a noilor generații MBP și MBA.

Mulțumesc. Tocmai pentru că sunt mii de monitoare alegerea este tot mai greu de făcut. Nu-mi place deloc ideea de adaptoare, dar, dacă altă soluție nu este…
Oricum, mulțumesc frumos de ponturi.
Am analizat proiectele pe următorul termen și se pare că am nevoie de două monitoare. Am nevoie de un spațiu mai mare de lucru.
Încă o dată, mulțumesc!

Păi aici tu știi. Variante de discuție:

  1. două monitoare mari, fiecare de, să zicem, minim 22–24 inci;
  2. un monitor de gaming, foarte lat, pe care să-l împarți în două cu un soft; LG are așa ceva, inclusiv cu soft pt macOS.
  3. un monitor mare și altul mic, portabil (ți-am dat link la unul mișto);
    Știi că orice iPad (și iPhone, dar ar fi ciudat) poate fi monitor suplimentar. Eu așa lucrez la țară, vezi mai jos. În poză este un iPad de 9.7 inci, acum am unul Pro de 12,9 inci.

Ce zici de ăsta? Are și thunderbolt 3, sculă de sculă.

Nu merita banii la acel refresh rate.

Nu zic că merită, dar a mișto jucăria.

Am văzut niște monitoare Iiyama la prețuri foarte bune, recomand. Dacă vrei calitate/preț la top. Ar mai fi AOC la rînd.

Mulțumesc de sugestii. Până la urmă am ales un Dell, 24", Full HD, DisplayPort, mini Display port, HDMI x 2 - U2415. Este 16:10 și mă ajută la editare spațiul acela suplimentar pe verticală. Foarte mulțumit!
Nu au fost necesare adaptoare suplimentare, vine cu cablu inclus miniDP la DP. Plug an Play and happy feet!

Să-l folosești sănătos…