Recomandare macbook pro second

Va salut.
Am un batran macbook pro 2011 15, doresc sa trec la ceva mai nou, am un buget de aproximativ 3000 ron, pe net am sapat putin si alegerea ar fi un macbook pro 15 din 2015 cu placa dedicată, voi ce imi recomandati?
Va multumesc anticipat.

Depinde la ce-l vei folosi. Personal nu aș lua un model de acum 7 ani, la 3k lei găsești mac-uri relativ performante, cu puțin noroc chiar cu proc M1. Cu Intel doar dacă folosești și Windows, altfel aș zice că nu.
Ăsta, de ex., are o ușoară lovitură, deranjantă estetic, e drept. Dar găsești și fără așa ceva, mai caută acolo. Vezi și aici, sunt s.h., dar băieții dau garanție.

1 Like

Singura și unica sugestie : MacBook Air M1

  • scoate-ți din vocabular “placă dedicată”
  • ssd 512
  • am folosit intensiv 2011 15", 2015 15" cu “placă dedicată” : Air-ul cu M1 este peste ele (dacă nu te împaci cu ecranul mic => monitor extern)
  • se lasează pe piața (în perioada următoare) Air cu M2. Mă aștept ca prețul la M1 să scadă
  • nu mai investi în mac-uri cu Intel

Da, văd că iStyle face precomenzi la MBA M2, nu știu dacă merită banul. La suma asta, mai degrabă MBP 13 sau, pt el, un MBA M1, cu așa ceva lucrez și eu acum + monitor extern când sunt acasă. Și eu l-am descurajat de la a băga bani într-un mac intel, cu atât mai puțin într-unul de 7 ani vechime.

Salut, ma intereseaza gama pro cu ecran de 15, sunt dj mobil.

E musai 15? 13 nu este suficient?

air-ul de 13" cu m1 ca performanta e peste orice pro cu procesor intel.

Lumea de aici și-a spus clar părerea: un mac cu proc M1. Bugetul menționat, 3k, este suficient pt a găsi un MBA cu M1, cu un pic mai mult găsești și un MBP 13 cu M1. Apple mai produce acum doar două modele cu Intel: modelul Mac Mini 2018 și Mac Pro. Este însă clar că până la sfârșitul acestui an vor trece integral pe procurile lor M.

Musai 15

Vreau de 15

„Musai“ e müssen = must; „vreau” este cu totul altceva. Nu te mai întreb de ce ai dori neapărat un MBP de 15, care nu se mai produce. Seria MBP are acum 13, 14 și 16 inci. Așa cum ți-au spus toți, nu te mai orienta spre mac-uri cu Intel, dar dacă insiști să iei o decizie proastă o poți face, desigur. Nu e musai să iei o decizie bună.
P.S. Dacă vrei neapărat un MBP 15 inci cu intel, întreabă-i pe flăcăii ăia de care ai fost mulțumit pt reparație, cu siguranță se mișcă bine în zonă și pot sugera variante.

La 3k nu cred ca gasesc m1 pe 16

Nici nu ai nevoie neapărat de 16 la proc M1, acei 8 sunt aproape ca 16 pe Intel.

Eu văd însă că, indiferent ce părere ne dăm noi aici, tu o ții pe MBP Intel de 15, acum adaugi detaliul că vrei 16 RAM. Nu pricep de ce ne mai ceri părerea dacă știi, de fapt, ce vrei să iei: vrei musai un MBP 15 inci cu proc Intel. Sunt destule oferte pe olx, succes.

Uite, dacă vrei neapărat, un MBP cu Intel, o sculă încă performantă. E peste bugetul tău, dar ai garanție un an. Mai ai și alte oferte sub 3k pe olx.

Bai nene ai nevoie de ochelari, ce nu ai inteles? Am zis buget de aproximativ 3000 ron si ecran de 15, trebuie sa-ti desenez sa poti intelege, am intrebat ca stiu ca unele serii au probleme mari cu placa video sau placa de bază.
Din cercetarile mele Macbook pro 15 din 2015 cu placa video Radeon, sunt raportate cele mai putine probleme.
Imi cer scuze pentru deranj.
Seara frumoasa,

Noi nu suntem obișnuiți aici cu asemenea limbaj, dar probabil așa te simți bine, așa să fie.

1 Like