Recomandare hdd extern

Salut!

Ajutati-ma cu o recomandare, va rog, pentru un hdd extern.

Il voi folosi doar pentru a tine stocate fisiere word si pdf.

Dintre cele doua, pe care mi l-ati recomanda?

https://www.emag.ro/hdd-extern-wd-my…/pd/DBJJ96BBM/…

https://www.emag.ro/hdd-extern-wd…/pd/D2JCXBBBM/…

Vad ca unul are usb 3.0, iar celalt usb 3.2.

Momentan folosesc un adaptor multiport apple pt. usb 3.1. (https://altex.ro/adaptor-multiport-usb-c…/cpd/CABMUF82ZMA/)

Mersi!

Ai multe oferte. Vezi ce oferte are și pcgarage.ro. Eu am un SSD de 2 TB prin USB-C (SanDisk) ca disc suplimentar conectat la Mac Mini + 2 HDD-uri prin USB 3.x pentru backup (generații mai vechi).
Dacă ai conexiune USB-C/Thunderbolt 3-4, ar fi bine să iei ceva cu USB-C, ca mai sus în cazul meu. Atenție: trebuie să ai și backup, adică să dublezi toate informațiile și pe cel puțin un alt disc extern. Nu lăsa totul pe ideea, păguboasă, „mie nu mi se poate întâmpla ceva nasol”.

P.S. Sigur, un SSD este mai scump decât un HDD. Recomandarea mea este: SSD extern ca disc suplimentar, complementar SSD-ului intern al calculatorului + HDD extern de capacitate egală cel puțin cu SSD intern + SSD extern pentru backup.
Pentru backup al discului de sistem folosesc acum Time Machine, iar pt backup de date SyncTwoFolders.

Am avut diverse HDD externe, atât de la Seagate, cât și Western Digital. Toate au crăpat, în cel mult 3 ani, câtă vreme hdd-urile interne sunt și acum funcționale. Recomand un HDD docking station, preferabil cu 2 bay-uri, compatibile atât dimensiunii de 2,5’, cât și 3.5’. Apoi cumperi harduri sau ssd-uri, în care poți face back-up-uri cu ce vrei. Cu anumite softuri poți lega hardurile sau ssd-urile în raid, cu condiția ca ambele să fie identice. Ai grijă să suporte capacitate nelimitată, unele suportă doar până la 2T, chiar dacă capacitatea este mai mare. Dau un exemplu, nu e obligatoriu de cumpărat dde la emag. Ia în considerație și varianta asta.

1 Like

Pana la urma am mers pe varianta unui ssd extern de la wd cu usb 3.0. Viteza de transfer este ok pentru mine.

In orice caz, il folosesc doar la birou si tin stocate pe el fisiere pdf/word si cateva jpeg.

Nu am vrut sa iau unul cu usb-c pentru ca momentan folosesc un multiport de la apple. Daca luam cu usb type-c indisponibilizam un slot usb din laptop, din cele 2 existente. Unul il folosesc pentru alimentare/multiport, iar in celalalt am conectat monitorul secundar. Mersi!

Sincer să fiu (cum sunt mereu): nu pricep de ce ai luat un extern USB 3, nu USB-C/Thunderbolt 3-4. Adică nu ai dorit să folosești tocmai ce e mai performant. Mă rog, fiecare cu ale lui. Asta îmi confirmă părerea expusă și aici (și care nu face plăcere): cei care cer sfaturi/păreri le cer ca să le ceară, ei știu de la bun început ce vor să facă, vor să ne testeze IQ-ul, de fapt nu au nevoie de păreri, de idei, de sugestii etc.
Pe secvențele astea îmi pare rău, ulterior, că m-am aruncat să dau sfaturi.

Vezi ca exagerezi cu acest raspuns.

Eu am cerut un sfat in legatura cu doua produse: x si y. Era evident ca, din moment ce am identificat deja hdd-urile pe care voiam sa le cumpar, exista si o ratiune pentru care le-am ales.

Tu ai extrapolat si ai venit cu o alta sugestie. Din ceea ce ai scris tu, util mi s-a parut partea cu ssd-ul. De asta am si ales ssd in loc de hdd.

Iti mai explic o data: mac-ul meu are doua porturi usb-c. Intr-unul intra cablul de alimentare sau, dupa caz, multiportul de la Apple (care are doar un slot hdmi si unul usb 3.1), iar in celalat intra monitorul secundar.

Astfel, daca as fi luat (avand in vedere nevoia mea imediata) un ssd extern cu usb-c, ar fi trebuit sa deconectez, cand l-as fi folosit, fie cablul de alimentare, fie monitorul secundar - ceea ce ar fi insemnat un deranj suplimentar.

In momentul de fata sunt in cautare de un docking station (pentru care am alocat un buget de pana la 1.500 lei), tip tower/cutie, care sa rezolve aceasta problema si sa-mi ofere mai multe sloturi de usb-c.

In orice caz, acest ssd il folosesc strict la birou, pentru a stoca fisiere pdf si doc. In sensul asta, isi face treaba bine, mai ales ca, din ce observ, are viteze de transfer mai mult decat decente pentru nevoile mele

Iti multumesc pentru raspuns, dar hai sa nu dramatizam…

Mersi, dar ce spui tu este prea complicat pt. mine. Caut ceva cat mai compact, usor de transportat si care sa aiba o viteza decenta de transfer.