Propuneri pt interfață

Tudore
Mie îmi place interfața noului forum, este rafinată și bine lucrată. Cred însă că e mai confuz decît vechiul forum. După părerea mea, sînt două chestiuni care trebuie bine reliefate în butone/categorii:

  1. tipuri de produse Apple: a. mac-uri: a1 - desktop; a2: portabile; b. iPhone; c. iPad
  2. Soft. 2a. Apple; 2b: 3rd party. După aia, categorii principale de soft-uri. Cred că Yosemite ar trebui cumva reliefat, apoi OS-urile mai vechi, inclusiv OS-urile „vintage”.
    Eu aș zice să preiei formula de pe site-ul Apple Support Communities, dar cu mai puține butoane, nu putem în România avea deverul de populație de acolo. Din acest punct de vedere, interfața vechiului forum mi se pare mai clară, mai ușor de folosit.
    E o părere, nu trebuie să fii de acord. Poate și alții de aici au ceva de spus.
    P.S. Inclusiv rubrica Despre, a trebuit să apelez la funcția Edit, nu o observasem, scrisesem inițial la Diverse. Dar am observat în timp util, am avut timp să fac modificarea!

Sunt de acord, interfata este frumoasa si curata. S-ar fi putut insa pastra structura vechiului forum (Noutati Apple, Probleme Urgente, Discutii Generale, etc.), cu ceva adaugiri/modificari.
Optiunea de Chat s-a eliminat sau n-o gasesc eu aici? Si nu mai este MacMarket?

Probabil că în timp voi mai face categorii, însă pe vechiul forum am avut prea multe, unele dintre ele rămânând aproape goale după patru ani, așa că momentan n-aș mai vrea să despic firul în patru mai mult decât trebuie. Mai ales că suntem puțini aici iar volumul discuțiilor este mic.

Chatul este disponibil în continuare pe IRC (accesibil cu orice client IRC, pe orice sistem de operare; server irc.freenode.net, chatroom #macforum) sau în interfața web aici.

Despre MacMarket – dacă cineva din membrii forumului vrea să vândă sau să cumpere ceva, atunci poate pune anunț la „Diverse”. Nu cred că mai fac categorie dedicată pentru anunțuri pentru că pe forumul vechi acea secțiune nu a adus niciun plus de valoare. Am avut peste 1000 de useri care n-au scris niciodată nimic, nu mai am nevoie de ei.

1 Like

Da, sigur, erau prea multe butoane. Eu însă mă refeream la dihotomia hard ~ soft și apoi la cîteva subcategorii. Nici eu nu cred că un market are mare rost, sînt atîtea forum-uri de vînzări/cumpărări gen olx.ro, cred că acolo se face mai bună reclamă decît aici, deși – tot drept e – un grup mai dedicat face și o filtrare prealabilă.

Mie îmi place mult cum arată acum macforum. Cât despre categorii, am văzut că dacă dai clic pe nume îți afișează toate articolele aferente categoriei respective.
Marketul era aproape inexistent, anunțurile erau din an în paști.

Ar fi util de făcut o categorie în care să punem un fel de „Best of” software. Adică: cel mai un view-er PDF; cel mai bun program de arhivare/dezarhivare, editare txt, vectori etc. Eventual cele care sunt gratis sau care nu costă foarte mult. O listă care să poată să fie editată doar de Tudor.

1 Like

Pentru început am făcut câteva subcategorii pentru categoria Mac, să vedem cum merge treaba.