Probleme touchscreen iPad Air2

Sunt la al doilea iPad Air2 care are aceeași problema. Când îl pun la încărcat (folosind chargerul original), touchscreen-ul o ia razna, scrierea unui text devine un calvar, apar întârzieri la input, litere mâncate, altele dublate… La Real Racing 3 apar momente în care accelerația nu mai funcționează (folosesc setarea de accelerație manuală, pedală pe ecran)… apar tot felul de probleme de acest gen în utilizare, exemplele enumerate fiind cele mai clare.
Sunt curios dacă mai sunt persoane care se lovesc de aceeași problemă NUMAI cand iPad-ul se află la încărcat. Când îl deconectez de la charger nu mai am nici o problemă.
Am schimbat iPad-ul în garanție, sunt tentat să merg iar să-l schimb, dar mă tem că toate iPad Air2-urile au această problemă.

Utilizezi încărcătorul și cablul original, da?

Ai cumva vreo carcasă, folie sau altceva asemănător pus pe iPad?

Dacă ai pe acasă un cablu de extensie cu împământare de la vreun laptop Apple mai vechi, poți încerca să-l conectezi la încărcător în locul ciocului detașabil, și să-l bagi într-o priză cu împământare. Bănuiesc că e vorba de o problemă electrostatică acolo. iPad-ul meu pișcă ușor atunci când îl pun la încărcat și-l ating cu dosul palmei.

Da, cablul și încărcătorul sunt cele originale. Folosesc carcasa originală Apple. Am folie, însă nu cred să fie ea cauza. Am mai avut patru modele de iPad până la Air2, toate au avut folii, niciodată n-am avut probleme cu touch-ul până acum.
Sunt curios dacă există persoane care folosesc iPad Air2-ul ca instrument muzical sau la DJ-ială. Din punctul meu de vedere acest model are un touchscreen foarte slab. iPad 3 și 4 erau de vis.

Un mic demo ca să fiu înțeles mai bine vis a vis de acuratețea iPad-urilor mai vechi. https://www.youtube.com/watch?v=ztLEiNpE5PQ

Sunt aproape sigur că e o problemă de natură electrostatică, cauzată de lipsa împământării și folia de pe ecran.

Alt suspect ar fi calitatea curentului electric. Bănuiesc că alimentezi de la rețeaua electrică obișnuită de 220V, nu de la alte chestii cum ar fi invertoare sau sisteme de energie alternativă (eolian, solar), nu?

Am să încerc să filmez când începe să facă figuri. Face și când folosesc cablul cu împământare, și la serviciu, și acasă, și pe prize alimentate de UPS, și pe priză normală. Am tot sperat să se rezolve printr-un update de soft. Nu prea mai am speranțe.

Iată un film în care face chiar mai rău decăt la mine, dar acesta este simptomul. https://www.youtube.com/watch?v=4nJLj3f8z7k

Fă următorul test: atunci când începe să facă figuri, scoate iPadul din carcasă și bagă-l din nou în priză. Apoi ține-l astfel încât spatele metalic să fie mereu în contact cu mâna și vezi dacă așa funcționează corect touchscreen-ul.

Păi în primul mesaj ai spus că e al doilea Ipad care face necazul ăsta, acuma spui că e primul. Deci cum e?
Altfel, și eu cred că e vorba de o descărcare de curent. Spre surprinderea mea, Apple vinde în Europa (și în Coreea văd) alimentatoare cu simplu cioc fără legătură la pămînt. Eu mi-am luat din UK un alimentator cu ștecherul lor, mare și bloncos, dar care, cu adaptor, stă mult mai bine în priză decît ciocul ăsta. Eu aș zice să vezi cum merge dacă îl pui într-o priză shuko, avînd eventual un prelungitor cu legătură la pămînt. Este cel mai bun test. Oricum, dacă defectul apare numai cînd pui alimentatorul, mi se pare evident că aici e buba. Posibil să fie și alimentatorul defect, nu ai altul cu care să faci testul? Dacă nu, du-te la un dealer Apple și fă acolo un test sau la un amic cu o jucărie similară.
P.S. Apropo: cu, acum mulți ani, cînd mi-am reparat apartamentul, am pus prize shuko peste tot, nu numai la baie și la bucătărie cum era moda. La tine cum e? Legătura la pămînt e sfîntă, iar nulul legat la pămînt. La bloc, țeava de calorifer și/sau de apă este perfectă. Atenție: NU țeava de gaze.

Citește mai atent! Am scris că este al doilea Air2 care îmi face aceeași problemă. Pe primul l-am schimbat în garanție la Noumax. Până la modelul acesta, toate celelalte au funcționat fără cusur. Am avut iPad 1, iPad 2, iPad 3 și 4, apoi am trecut la iPad Air 2.
Subliniez ce am scris și în mesajul precedent “Face și când folosesc cablul cu împământare, și la serviciu, și acasă, și pe prize alimentate de UPS, și pe priză normală”.
Am încercat și cu alt încărcător (original și el), nici o schimbare, tot așa face.

PĂi atunci citește atent ce am spus ca variantă: e stricat, și – se pare – nu alimentatorul, ci chiar el. Dacă e în garanție, cum pare, se schimbă.

@amenono încearcă testul cu mâna pe partea metalică, pe care l-am descris mai sus.