Probleme taste Macbook Air 2019

Salutare!

Notebook-ul a fost cumparat si activat in urma cu 8 luni. Am observat ieri ca vopseaua de pe doua taste a inceput sa se deterioreze (se poate vedea in poza atasasta). Nu l-am folosit niciodata fiind ud de la dezinfectant pe maini si nici nu a fost curatat cu substante chimice. Nu a fost expus la lumina sau caldura exagerata, deci nu imi dau seama care ar fi motivul acestei probleme, in afara unui defect de fabricatie.

Am trimis un e-mail la iStyle, insa au zis ca este un defect cosmetic care nu face obiectul garantiei. Exista vreo alta solutie?WhatsApp Image 2020-04-26 at 14.06.36 (1)

Păi ce soluție să fie? Să schimbi tasta. În poză, pare lovită/deformată cumva fizic, de aceea și iStyle ți-a dat răspunsul respectiv. Probabil nu i-ai convins, cum nici eu nu sunt, că nu a fost lovită, cel puțin așa se vede din poză.

Mda, în poză tasta pare mai degrabă deformată mecanic. Poate de aia n-au vrut cei de la iStyle s-o repare. Nu mai știu cum sunt tastaturile astea noi, dar la modelele mai vechi se putea schimba ușor orice tastă.

1 Like

Va mulțumesc mult pentru răspunsuri!

20200426_140416

Și aici a doua tasta cu probleme.

Am înțeles motivul respingerii garanției, doar ca nu îmi dau seama cum s-ar fi putut întâmplă. Nu fumez, nu lucrez în condiții agresive. Nu a fost nici excesiv de cald.

La soluții ma refeream dacă are rost sa trimit un email la Apple direct sau dacă s-ar putea înlocui doar cele doua taste.

Cei de iStyle s-au oferit sa incluiasca tastatura pentru un cost de 460 ron fără TVA ceea ce mi se pare prea mult.

O zi buna tuturor!

Păi e mult, deoarece pun alta nouă cu totul, nu-ți schimbă doar tastele. Și este evident că nu o țigară le-a deformat, ci altceva cald/fierbinte.

1 Like

Văd că există taste de cumpărat pentru MBA 2018-2019, ceea ce înseamnă că se pot înlocui, nu? Ar fi soluția cea mai bună.

1 Like

Bine de știut.

Problema a apărut în urma unei utilizări normale ?

Doar vopseaua este alterată - da ? (nu este o adâncitură ca urmare a unei acțiuni mecanice/ chimice / termice)

Eu nu-l înțeleg.

Părerea mea: poate fi și olfactiv și tactil sau “defect cosmetic” dacă pe tine te deranjează trebuie remediat.

Trimite un email la Apple în care le explici (politicos și detaliat) cand a apărut, la ce service ai apelat, ce mesaj ai primit și roagă-i să-ți dea o soluție (ex: alt service care asigură garanția … sau orice altceva) - este totuși în garanție …

PS: 460 ron fără TVA sigur nu înlocuiește toată tastatura, doar capacele, de la tastele afectate (deduc din imagni că sunt 2).

Succes

1 Like

Ai curatit cumva tastatura cu vreo solutie? Sa stii ca si transpiratia de pe maini, daca te-ai dezinfectat cumva cu un gel, ar putea dizolva substanta respectiva si ataca tastele. E extrem de ciudat, pare ca si cum tastele ar fi acoperite cu un strat subtire de plastic (“infoliate” ". Oare asa sa fie tastele? Eu stiam ca sunt de fapt doua plastice - primul negru cu decupatura (Cattus - e corect termenul?) iar al doilea alb semitransparent injectat pe interior. Altfel explicat, ca la majoritatea butoanelor luminate pe interior de la switch-urile de la bordul masinilor moderne - se vede simbolul de pe switch luminat pe interior noaptea.

1 Like

„…doua plastice - primul negru cu decupatura (Cattus - e corect termenul?) iar al doilea alb semitransparent injectat pe interior.”
Habar nu am, „decupatură” nu-mi sună familiar, o fi. Dar că ar fi două straturi e plauzibil, nu produc tastaturi, doar le folosesc.
Oricum, adânciturile alea nu-mi sugerează ceva produs natural, ci ceva deformat la cald.

Multumesc mult pentru raspuns. Dupa ce am primit raspunsul de la iStyle, am scris la Noumax si a ramas sa ma duc cu el la diagnoza.

Nu am curatat tastatura cu nimic. Intr-adevar, prin natura job-ului folosesc mult dezifectant, insa am avut permanent grija sa nu vina in contact cu tastele, mai ales ca nu este laptopul de serviciu. Acela (un Lenovo Yoga de 2 ani) arata ca nou fara sa il menajez. Imi amintesc ca l-am avut inclusiv la plaja vara trecuta si nu s-a “topit” deloc.

In cazul in care nu se rezolva la noumax o sa incerc sa comand cele doua taste si poate gasesc pe cineva sa mi le inlocuiasca la un pret decent. Nu pare asa complicata procedura.

O seara buna tuturor!

Nu v-a facut tastatura probleme si cu repetarea unor litere?

Ăsta e alt tip de defect: autoapăsarea unor taste. La el, nu e niciun defect, de fapt, s‑au deformat două taste, dar funcționalitatea nu este afectată (cel puțin așa am înțeles eu), este doar o chestiune estetică deranjantă, dar necritică.

Nu. Din ce am inteles acest defect e mai frecvent la modelul 2018, al meu fiind de anul trecut citisem ca ar fi rezolvat in mare parte problema. In orice caz, din ce imi amintesc, Apple ofera garantie 4 ani la tastatura modelelor cu probleme.

Da, dar nu la acest gen de probleme.

Da, nu m-am exprimat corect. ma refeream la dubla tastare, nu la problema mea.