Probleme tastatura bluetooth la logare pe iMac

salut ,
când deschid computerul și trebuie sa scriu parola nu îmi funcționează toate caracterele de la tastatura și, trebuie sa folosesc una prin cablu pentru a deschide computerul.
După ce intru în sistem tastatura bluetooth funcționează normal.
Poate sa mă ajute cineva cum rezolv problema? Folosesc macOS Ventura 13.4 iar sistemul este din 2021…

Mulțumesc anticipat…
Cristian

Poate alții sunt mai pricepuți decât mine, mi se pare un defect al tastaturii. Dacă mergem pe ideea unei comunicări proaste între aparate, prima soluție ar fi să ștergi din BT tastatura, să repornești calculatorul și să o re-pair ca și cum ai face o setare de la început.
Ai încercat să setezi tastatura și cu alt mac/PC și să vezi dacă face la fel? Ar fi un test util. Ce caractere folosești în parolă? Poate dacă schimbi parola și folosești alte caractere ai putea rezolva problema.
Nu ne spui nici ce caractere nu funcționează. Dacă sunt toate din zona, să zicem, dreapta jos, este un alt indiciu că problema e la tastatură.

1 Like

nu a funcționat :(…
chiar nu înțeleg … acum nu recunoaște la deschidere doar litera “i” pe care o folosesc în parola … când intra în sistem funcționează normal … acum mă gândesc sa schimb parola de logare … și sa văd dacă apar alte probleme… am făcut toți pașii de a radia tastatura din sistem și tot nu a funcționat, încăpățânat sistem …

se pare ca ere probleme doar la litera “i” … și chiar nu înțeleg, scriu către apple despre aceasta eroare … probabil se poate soluționa …

Ești sigur că la login ai același layout al tastaturii ca după login? Ce descrii tu pare o problemă gen la login am EN US, iar după am RO.
Ce înseamnă “nu recunoaște litera i”? Nu apare nicio bulină pe ecran când apeși tasta i (fără vreun modifier key gen Shift, Alt etc.)?

Apple nu are nicio treabă, vezi ce zice Joe și revino.

Salut iara, am probat și variata cu problema de tastatura, dar nu este aceasta tasta “i” pur și simplu nu funcționează … am instalat și dezinstalat tastatura și degeaba … am schimbat parola … și nu mai folosesc “i” la logare și este ok… am renunțat sa mai sap … nu folosesc tastatura RO , doar EN-US și DK …tastatura este în DK original .

Posibil ca tasta i să fie stricată, este însă bizar că nu merge doar la logare. Dacă e în garanție o poți schimba cu alta.

P.S. Totuși, nu ai răspuns la întrebarea lui Joe: când apeși tasta i la logare (la parolă), nu se întâmplă nimic? adică nu apare un punct negru? Este o tastă moartă?

nu nu apare nimic… am încercat sa schimb limba înainte de a introduce caracterul " i " dar nu se întâmplă absolut nimic… ce este ciudat dacă din sistem dau logout tasta funcționează… doar la pornirea după resetare … sau când pornesc computerul nu funcționează… este foarte ciudat … dar nu văd cum aș putea fixa asta …

Este un defect bizar, nu cred că se poate rezolva din setări. Pare, pur și simplu, stricată tasta i doar pe secvența inițială la boot. Înțeleg că e în garanție, folosește-o.