Probleme la pornirea macbook-ului

Buna seara . Am o problema cu Macbook pro-ul meu. Apas pe butonul de pornire, apare acel mar si banda de incarcare …se incarca pana la capat si ramane blocat acolo, fara sa porneasca. Care ar fi soluția? Mentionez ca am incercat Command+R .

  1. Ce model de MB / MBP ai?
  2. Ce sistem ruleazá?
  3. De când face asta? Pur și simplu azi, ieri mergând normal sau ai făcut/tentat ceva și l-ai oprit brusc/brutal?
  4. etc…
    Fără detaliile de mai sus nu cred că cineva ar putea sugera o soluție. Pseudo-descrieri, cum faci tu, nu ajută la nimic.

Macbook pro model A 1278 . Sistem MacOs Sierra 10.12.6 . De astazi a inceput…l am folosit ultima data acum 2 zile, si stiind ca nu o sa l mai folosesc ziua urmatoare , l am inchis de tot , nu l am mai pus pe modul sleep, iar acum cand sa l deschid, se incarca acea banda pana la capat si ramane asa. Am adaugat foto . IMG-20180424-WA0023|674x1200

Am incercat si resetarea control +command +P+R dar si pe cea cand apas Shift-Control-Option si butonul de pornire si nu s-a intamplat nimic

Ceea ce descrii (poza nu se descarcă / nu se vede) pare a fi un proces de update oprit forțat. Nu cred că e problemă de resetat PRAM. Dacă nu a fost un proces oprit, cum cred, ar trebui să rezolvi prin apăsarea tastei Shift după chime, stai așa pînă apare ceva pe ecran. Va fi o pornire în safe mode.
Altfel, cred că va trebui să reinstalezi sistemul, ai aici combinațiile de care ai nevoie.

Nu a fost un proces oprit . In ce moment trebuie sa tin apasat pe tasta Shift? Inainte sa apas butonul de pornire , in timp ce il apas sau dupa, atunci cand apare marul? Si cat timp trebuie sa l tin apasat? Nu prea ma pricep , nu am mai avut apple pana acum . Mersi anticipat!

Imediat dupa ce apesi butonul de pornire, se apasa celelalte taste. Nu astepti marul, e prea tarziu.

Orice comandă la pornire se face IMEDIAT după chime (sunetul specific) și ÎNAINTE să apară mărul, din clipa aia pornirea se face normal, ca și cum nu ai apăsa nimic.

Va multumesc mult pentru raspunsuri. Voi incerca treaba cu butonul Shift maine si revin cu rezultatul !

Dacă pornește cu tasta Shift și intră în sistem (va dura mai mult decât de obicei), îl repornești normal. Ar fi bine să fie așa simplu.