Probleme la descarcarea imaginilor

Buna! As avea si eu nevoie de putin ajutor. Detin un iphone 8+ si desi am si 200 de gb de spatiu luati pe icloud, uneori tot nu imi ajunge. In acest moment am in telefon in jur de 5500 de imagini si filmulete, iar cand incerc sa le descarc in calculator, imi apare adesea aceasta eroare, mi se blocheaza si nici daca iau fiecare poza in parte nu mai merge apoi.
Nu folosesc icloud pentru windows. Uneori mai intru direct pe web pe icloud, dar acolo trebuie sa selectez fiecare poza in parte pentru a o putea descarca si se pierde mult timp.
A mai intampinat cineva aceasta eroare? Multumesc anticipat de raspunsuri!

PĂi eu văd un Windows acolo. Eroarea ține de felul cum Windows gestionează informația, nu iOS ori macOS.
Dacă ai abonament pt 200 GB și nu ajunge, deoarece ai poze foarte multe, probabil așa este: nu ajunge. De ce crezi că informația este eronată?

Care este acel „device” conectat la sistem și care generează eroarea?

Transfer direct din telefon în hdd-ul extern. Astea sunt singurele doua deviceuri conectate si asa am facut mereu. E prima oara cand primesc astfel de erori. Pe cloud din cei 200 gb am ocupati in jur de 98. Dar cand intru in galerie deja incepe sa se blocheze din cauza celor aproape 6000 de poze si filmulete si din aceasta cauza vreau sa le transfer si am descoperit astfel aceasta eroare.

Nu mă pricep la Windows, dar eroarea poate fi dată tocmai de acel disc extern, de ce-l excluzi din schemă? Poate indica faptul că e pe ducă, deci atenție! Ai backup? Adică dublarea datelor PE ALT DISC? Dacă nu, fă-o cât mai repede!

Da, am back-up-ul facut. Am incercat si sa transfer direct in laptop, si mi se intampla acelasi lucru. Am si cablul original la telefon, conectat in laptop. E acelasi laptop pe care mi-am transferat mereu pozele din telefon.

Păi or fi cablurile și alte alea, dar orice cablu se mai întrerupe, iar orice produs se poate strica. VERIFICĂ orice înseamnă conexiune ori componentă ori disc extern. Ceva pare stricat acolo. Faptul că au mers până ieri ori până azi dimineață nu înseamnă că nu se pot strica în ultimele ore ori în ultimele minute. Mesajul de pe ecran spune FOARTE CLAR că sistemul detectează un defect pe ceva folosit în clipa aia.

Nu e nicio defectiune hardware, doar informatii eronate aici. Sper ca nu ai dat deja banii pe un alt cablu sau mai stiu eu ce (just kidding).
Problema e de la schimbarea formatelor incepand cu iOS11 de la JPEG si H.264 la HEIF si HEVC (incepand de la i7,i8, X/XS) care are un glitch la conversia real-time, de aici si eroarea.

Acum cunoscand problema, ce trebuie sa faci este sa transferi din iPhone fisierele in formatele originale. Asta faci bifand "Keep Originals " din Settings/Photos.

Multumesc frumos pentru sfaturi! O sa modific din Setari!

Te rog să confirmi că asta e cauza.

1 Like

Ai rezolvat?

Da, dar nu a mers in niciun fel, cu nicio setare. Plus ca nu mi-a mers nici aplicatia icloud pentru windows, asa ca m-am vazut nevoita sa intru pe site si sa le descarc click cu click.

Eram curios dacă soluția dată de clau rezolvă. Aveam dubii, dar, sigur, posibil ca pe anumite secvențe să fie soluția. Posibil să fie o chestiune legată de Windows, nu știu, nu folosesc secvența.

Asta era doar o solutie, pe langa multe altele, desigur.
Cu o simpla cautare: https://www.guidingtech.com/fix-device-attached-to-the-system-is-not-functioning-error-iphone/ . Aici e enuntata si solutia data de mine mai sus, care din cate am vazut, a functionat in marea majoritate a cazurilor.