Probleme.instalare os x

Buna ziua. Am luat si eu un mac air 2015. Sunt mare incepator si am zis sa resetez la fabrica tot pentru a ma putea initia usor . Problema e ca la hard nu ma lasa sa selectez format Mac OS Extended decat afps …si daca dau sa instalez cu afps spre finalul instalarii imi da erroare ceva cum ca nu sa putut creea un volum preinstalare pt apfs. M-am uitat pe net si pe site dar le aparea o subdiviziune unde puteai sa dai stergere si sa formatezi ub os extended. Va multumesc.

Ajungand aici si incercand sa dau format os extended sau oricare nu ma.lasa…imi da esuat

Instalezi, deci, dintr-un flash, da? Peste un sistem vechi? De ce nu o iei pas cu pas, adică se descarci sistemul și să-l mai pui o dată? Apoi să faci și operații pe cord deschis cu instalare din flash?
Sunt multe detalii pe care nu le spui, nu descrii pas cu pas ce ai făcut etc. Ca să modifici partițiile și formatul discului, trebuie să alegi nivelul superior al discului, nu cel inferior.
18

Deci practic eu am sters tot conform cum imi spunea pe tutorialul de suport apple. Dar m-am lovit cand am dat stergerea hardului sa nu ma lase decat apfs sa sterg si sa redenumesc computerul. Daca sterg unde ai zis tu imi da esuat. Daca instalez cu formatul apfs imi da asta cand e pe final

Alege din nou o singură partiție și formatează. Nu știu exact cum faci. Poza nu e din disk utility, utilitarul care face asta.