Probleme instalare lion

Salut,
Am un macbook pro 2,1, model A1212. Hardware-ul este functional 100%, am facut niste teste cu windows pe el, vreau sa revin la macos. Am incercat cu un stick (installer lion), se opreste cand mai raman 3 minute pana la finalizare, apare mesaj ca nu se pot descarca unele fisiere necesare. Reteaua e setata ok, cred ca problema este la apple, nu mai ofera suport pentru lion. Mai am un dvd facut cu niresh, la fel se opreste. Atat stick-ul usb cat si dvd cu niresh au mai fost folosite, sunt ok.
Macbook-ul suporta maxim lion, as fi multumit sa-l pot instala.
Mai am disponibile niste mac-uri ceva mai noi, au sisteme de operare mai recente, nu-s compatibile, rezolvam prin clonarea discului daca ar fi fost.
Solutie?

Îți fac eu un stick bootabil cu lion, sper să se mai poată și pe Big Sur, nu am mai făcut demult asta!
Sau îți dau dmg-ul și-ți faci boot USB acasă, în liniște, dacă ai un mac complet funcțional cu macOS pe care să poți lucra normal.

Salut, mulțumesc. Vreau sa mai incerc ceva dar nu pot decât luni, marți. Daca nu reușesc, te caut. Am mac la dispoziție.

Da, din păcate nu am 7 GB liberi pe server, iar cu wetransfer.com nu merge peste 2 GB, doar cu cont pro.

Multumesc pentru intentia frumoasa.
M-am descurcat, am descarcat acum de aici: Mac Operating System - Download macOS
A durat cam 3 minute, vad ca au toate versiunile de mac osx de la snow leopard pana in prezent.
E bine de stiut.
p.s.
Am mai descoperit ceva nou pentru mine. Nu am apucat sa caut prin arhiva dar mi se pare cuprinzatoare.
https://archive.org/search.php?query=mac+os+lion&sort=titleSorter

Am rezolvat, cred ca era o problema de conectare la reteaua wifi. Nu-mi dau seama ce-a fost, e o banuiala, instalarea se oprea cu mesajul ca nu se pot descarca niste fisiere. Am verificat de 2 ori, se conecta la retea. Am renuntat la wifi si pus conectat prin cablu. DUpa conectarea cablului, instalarea s-a terminat cu succes.
p.s.
Am descarcat fisierele necesare si am facut stick-ul cu installer lion. Cu el am lucrat.

Sîrmai-i sîrmă…

Am și eu o problema cu in MacBook Pro , l-am luat de la un prieten
Vreau sa instalez din nou Lion dar îmi cere contul de iCloud al meu …când îl pun primesc pe telefon un cod sa pot trece mai departe dar pe mac nu …
Cum pot sa trec peste aceasta faza ???image

Ăsta este nivelul de securitate, iar codul se trimite pe alt mac care e setat pe același Apple ID. Deci codul trimis pe telefon trebuie introdus în câmpurile care apar, dacă apar, la instalare și/sau le logarea în contul Apple.
DEci ce se întâmplă după ce completezi datele de Apple ID, ce se întâmplă mai departe?

In momentul când primesc acel cod pe telefon , scriu pe mac acel cod și îmi spune ca este greșita parola

Păi dacă spune că e greșită parola așa este! Calculatorul nu uită niciodată. Trebuie resetată.

Vezi sa nu fii cumva desincronizat. Mi s-a intamplat, nu primeam codul imediat, l-am cerut din nou de inca vreo 2 ori, eu puneam primul cod care deja nu mai era valabil. Trebuie pus ultimul cod.

Dacă nu vrea și nu vrea fa-ti un nou apple id și gata, după ce instalezi verifici ce e cu contul pe iCloud.com. Oricum sint tare ciudați ăștia de la Apple, la munca mă dau cu capul de pereți din cauza lor pentru ca majoritatea userilor au impresia greșita ca IT-ul trebuie sa știe parolele de pe iPhone. Și urmează calvarul, la unii merge cu sms / mesaj pe device la alții începe cu întrebările de control la care ei evident nu știu răspunsul, etc, etc, etc…Și ce a spus colegul mai sus e perfect adevărat, uneori mesajele ajung cu mare intirziere

Problema e ca am încercat cu 3 conturi diferite și la fel

Eu nu pricep cum faci și de ce ai problema asta. Deci ai 3 Apple ID? Poți descrie pas cu pas, pe puncte, ce faci sau ce vrei să faci și nu iese? Nu era nevoie să reinstalezi nimic, poți face un cont nou de admin, apoi îl ștergi pe cel vechi. Deci pui e-mailul în stânga și parola în dreapta, ce se întâmplă după secvența asta?
Acel cod trimis prin telefon se poate elimina din setările de iCloud lăsînd doar un nivel de securitate, nu două (fără cod prin SMS).
P.S. Sincer să fiu, nu mai știu dacă se mai poate elimina acel SMS de confirmare, eu l-am activat acum ceva ani și nu am tentat să-l dezactivez. Între timp, s-ar putea să devină obligatoriu, ca la băncile accesate online: nu se mai pot face tranzacții online fără dublă confirmare, chiar triplă, uneori.