Probleme dupa scanare cu AVG, "Permissions Issue"

Salutare, azi am avut neinspirata idee sa dau un “Deep Scan” cu AVG, a gasit un fisier de genul 8535151332 intr-un folder priv, daca imi amintesc bine. In momentul in care am dat acceptul aplicatiei sa-l stearga, mi-a aparut o eroare legata de permisiune. Nu am dat mare importanta problemei, am iesit din AVG si am oprit mac-ul.
Dupa cateva ore l-am repornit si am observat ca nu mai pot accesa cateva aplicatii, mai exact AVG, coconutBattery, Speedtest si IINA. Am sters coconutBattery, l-am descarcat din nou, iar in momentul in care vreau sa-l dezarhivez imi apare o eroare din Archive Utility, Unable to expand “coconutBattery_3.6.6.zip” into “Downloads”. (Error 2 - No such file or directory). La fel patesc si daca incerc sa-l dezarhivez cu The Unarchiver.
Speedtest-ul l-am descarcat din nou din App Store, nu pot intra in el, nu imi da eroare.
Project IINA este fisier DMG, in momentul in care vreau sa-l instalez primesc “The operation can’t be completed because you don’t have permission to acces some of the items”.
AVG-ul am incercat sa-l dezinstalez folosind aplicatia Delete Apps, imi apare “Could not remove this file because of a permisions issue”.
Am incercat solutia de aici https://support.apple.com/en-us/HT203538, nu rezolva nimic.
Am descarcat la intamplare o aplicatie pe care nu am mai avut-o instalata de pe macupdate, s-a instalat fara probleme, in momentul in care incerc sa o sterg cu Delete Apps primesc aceeasi eroare ca si la AVG.
Aceste probleme apar pe un MacBook Pro 15 2017 cu High Sierra 10.13.3.
Stiti cumva cum pot rezolva aceasta situatie?

Dacă într-adevăr AVG a făcut asta, înseamnă că o poți pune la categoria „aplicații știft”, care bulesc sistemul. Dat fiind că problema apare aleator, pe anumite aplicații, ar fi două soluții, după părerea mea: faci o reabilitare de sistem cu Onyx (atenție la versiune, există una pt fiecare generație de macOS) sau reinstalezi sistemul. Varianta a doua nu șterge nimic, va fi o reactualizare de fișiere și care, teoretic cel puțin, rezolvă și problema permisiilor.
Dacă vrei un AV bun și simplu, folosește Avast. Pt ștergerea aplicațiilor, îți recomand AppCleaner, gratuită, simplă și f. eficientă. Seteaz-o pe „smart delete” și, la fiecare ștergere de aplicație, rade și fișierele secundare. Dacă AVG nu are uninstallerul lui (așa ar trebui), folosește AppCleaner pt a șterge complet AVG.

Are uninstaller AVG. Instrucțiuni se găsesc pe situl lor.

Am reusit pana la urma sa scap de AVG, dupa un restart m-a lasat sa-l mut in Trash, cu Uninstall AVG din Menu Bar nu am reusit deoarece nu raspundea la comanda, am pus imediat dupa Avast. Problema permisiunilor s-a rezolvat dupa stergerea AVG si inca un restart.
Multumesc pentru informatii, am inlocuit Delete Apps cu AppCleaner acum.

Poate e bun și Delete Apps, nu știu. În orice caz, fii cu grijă când instalezi aplicații care „sapă în sistem”, mai vezi ce spun alții despre ele, ce cotație au etc… E bine să ai un AV, Avast mi se pare OK și suficient. Nu pune mai multe aplicații AV simultan, una ajunge.
Ca aplicație de îngrijit sistemul, Onyx, descarci versiunea adecvată sistemului: ultima este pt High Sierra, apoi ai retroactiv câte una pt fiecare generație de sistem.
Pt a goli coșul de fișiere care refuză să se șteargă, cea mai bună este comanda
rm -iR [aici tragi folderul din Trash care refuză să se șteargă, lași spațiu liber după R; acel i indică faptul că te va întreba de confirmare, fără acel -i va șterge automat; folosește comanda cu grijă, este puternică și, dacă greșești, este fără întoarcere]