Probleme cu sunetul la macbook air

Am primit un macbook air second hand cadou. Este vorba de un macbook din 2009 cu 2 gb ram si hard de 120 gb si un procesor 1,86 intel core duo. In varianta initiala de soft nu functiona sunetul. Atunci am facut upgrade la ultima versiune de soft , poate se rezolva problema. Nimic!!! In system preferences la sound apare mesajul : no output devices found. Ati mai intalnit situatia asta si daca da cum pot rezolva problema asta???!!!

Desfaceți Air-ul și verificați dacă mufele traseelor audio sunt cuplate. Găsiți tutoriale pe ifixit despre ce este vorba, este posibil să se fi uitat un cablu necuplat, fiind vorba de un Air 2009 este imposibil să nu se fi umblat în el niciodată… dacă totul este în regulă ca și conectivitate atunci trebuie dus la un service care să diagnosticheze ce este stricat în el și eventualele reparații. 90% cred că este vorba de o mufă neconectată dar… este posibil să fie și ceva în neregulă hardware vorbind.

1 Like

Păi nu merge sunetul fiindcă nu are ce merge, nu are legătură cu softul instalat. Problema ar putea fi de la mufa audio, ai testat să pui un difuzor extern sau căști? Dacă alea merg, ai sunet, dar nu ai sunet intern. Cauza poate fi la mufă sau oriunde pe traseu, inclusiv la difuzor, care poate fi bușit.
Bineînțeles că am întîlnit problema, de ce pui atîtea ??? Mesajul indică foarte clar că sistemul nu vede niciun audio device, deci nu are unde da sunet.
TEstează și cu un device audio pe bluetooth, acela va merge aproape cert (afară doar dacă nu ai cumva bușit modulul bluetooth, apare sus în bară?)
Așa cum spune și dorianm, cel mai probabil este să fie un defect la mufa audio (este cea mai frecventă cauză), dar poate fi orice pe traseu, inclusiv un difuzor bușit.

1 Like

E o problemă des întâlnită la prima generație de MacBook Air. Trebuiesc verificați conectorii din capetele panglicii audio. E posibil sa fi ieșit vreunul din cauza unui șoc mai puternic. În cel mai rău caz va trebui sa înlocuiești panglica. Vei avea nevoie de o șurubelniță pentalobată ca să poți avea acces în interiorul Mac-ului. Nu folosi un alt tip de șurubelniță!

https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-Late-2008-Mid-2009-Audio-Cable/IF188-034-1

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+Models+A1237+and+A1304+Audio+Cable+Replacement/861

2 Likes

Eu zic să-l așteptăm pe om să răspundă și să precizeze ce i-am sugerat. Cea mai frecventă cauză nu e cea menționată de tine ci, pur și simplu, blocarea contactului de la mufa audio. Uneori, dacă bagi și scoți repetat o cască se rezolvă; dacă nu, o cureți puțin. Sigur, poate fi și panglica, poate fi difuzorul. Deocamdată, nu ne-a spus dacă merge cu o cască ori cu un difuzor extern; nici dacă merge cu un difuzor/cască bluetooth (bun, admit că secvența cu BT nu e ușor de verificat dacă nu ai un device audio BT).

1 Like

Zice că în Preferences apare mesajul “no output devices found”, ceea ce înseamnă că problema nu este la mufa de conectare a căștilor. Daca ar fi fost contactul despre care spui tu, mesajul ar fi fost “headphones/line out”. Am avut aceeași problema cu același model de MacBook Air.

1 Like

Am greșit când am spus că e nevoie de o șurubelniță pentalobată! La primul model nu apucaseră încă să complice lucrurile. Deci să fie o șurubelniță cruce #00.

1 Like

Dacă contactul e prost și nu vede niciun device de ieșire (nci difuzor intern, nici cască, nimic…), mesajul este exact cel descris. Nici nu poate fi altul, sistemul nu vede, pur și simplu, unde să ducă semnalul.

1 Like

Multumesc pt sfaturi! Maine il fac pachet si-l trimit unui prieten specialist. Va tin la curent!

Pînă îl duci, era suficient să vîrî / scoți ușor, fără bruscări, o cască. Ce naiba, nu ai o cască prin casă? nu pot crede că nu ai una la telefonul mobil ori la ceva de prin casă; la vecin? la o prietenă? o pui și vezi dacă merge; dacă merge, pe jumate e rezolvată problema; o vîri și o scoți de cîteva ori și e foarte posibil să se rezolve. Dacă nu, du-l la acel amic.

1 Like

cum rămase cu sunetul ăla, mere au ba?

1 Like

Salut! Din pacate mufa de pe pe placa de baza in care intra cablul de sunet are o problema. Lipsesc cativa pini. Exista undeva sa pot achiztiona cablul si mufa respectiva?

Dacă te pricepi la reparat, cred că știi deja că operația e delicată și necesită pricepere. Dacă nu pici pe categoria asta, eu zic să te sfătuiești cu niscai flăcăi pricepuți. Dacă ești din București sau poți ajunge ușor, scrie-mi mesaj privat și-ți dau 1-2 soluții rezonabile (nu, eu nu repar).
O alternativă ar fi boxe/căști bluetooth, eu am așa ceva și sunt foarte mulțumit, ar fi o soluție, poate, mai ieftină decît intervenția pe placă. Acolo a mai intervenit cineva, este imposibil să se rupă de la sine. Găsești boxe BT ieftine, începînd cu vreo 50–60 lei și mergînd la peste mie, tu alegi. Dat fiind că ai o jucărie mică și ușoară, ia ceva mic, ușor și ieftin și care, la o adică, se poate folosi și dacă repari contactul ăla. Uite, orientativ, cam pe unde joci:
http://www.pcgarage.ro/boxe-portabile/filtre/general-tehnologie-bluetooth/

1 Like

mersi de sfaturi Cattus_Thraex!

Dom’le, ai pus mîna pe un mac care are un necaz pe audio, dacă pe BT merge, cred că cel mai ieftin e să iei niște boxe BT și/sau căști BT, sînt utile oricum, chiar dacă, la un moment dat, repari și contactul ăla. Dacă BT merge, e cea mai rapidă și mai curată metodă să ai sunet.

Deci am avut dreptate!

Revin si cu link-uri:
https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-Late-2008-Mid-2009-Audio-Cable/IF188-034-1

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.X922-8773&_nkw=922-8773&_sacat=0

Succes!

Și eu rămîn la părerea mea: 60+ lei pt niște boxe BT, după aia mai vede el ce și cum. Oricum, boxele alea nu le va lua degeaba.

Am cumparat o boxa cu bluetooth si merge bine!!! Va multumesc mult pentru sfaturi!

Mă bucur că azi bifez o a doua faptă bună, adică un sfat bun. Ei, acuma mai vezi dacă merită să bagi bani în contactul ăla. Dacă scapi ieftin, merită, eu zic că te va costa destul de mult, depinde unde te duci și la cine apelezi. Ce boxă ai luat, așa, de curiozitate.

era o oferta la petrom cu puncte bonus. Am luat Eboda beat 200 stereo.