Probleme cu hard diskul extern?

Buna ziua
Am si eu o (noua) problema cu operarea pe mac. Acum ceva vreme am formatat un hard disk extern pentru a merge pe acest airbook, am pus toate pozele acolo. Acum cand vreau sa pun un nou set de poze adunate in ultimul timp nu imi mai vede deloc hardul. Problema e ca nici pe airbook, nici pe vechiul laptop (cu windows) nu se vede. Ce s-a intamplat? Aveam o gramada de poze si nu vreau sa le pierd. Stiu ca il formatasem sa mearga si pe apple si pe windows, atunci il vedea dar acum absolut deloc pe nici unul din calculatoare.

Nu vede deloc HDD sau nu vede nimic pe el?

Daca nu il vezi deloc poate fi o problema de conectare, mufe.

Dacă acel disc nu este „văzut” nici de un mac, nici de un PC, atunci avem de-a face cu o problemă de conexiune. Variante:
– discul e bun, interfața (carcasa) este defectă și nu mai comunică, ar fi cazul cel mai fericit, deoarece discul se poate pune în altă carcasă și va merge;
– este bușit discul, este cazul nefericit.
Din cele ce scrii, nu e clar. Nu dai nici un detaliu. Este un disc extern cu alimentare separată sau „bus powered”, adică își trage curentul din mufa USB? Ești sigură că acel cablu USB este bun? Dacă este alimentat separat, alimentatorul e bun? aș zice că ai o chestiune simplă legată de cablu ori de alimentare ori de ambele. Ce fel de cablu folosești între discul extern și mac/PC? Ești absolut sigură că acel cablu e bun?
Și acuma, legea de bază a calculatoarelor: backup, backup, backup. NICIODATĂ nu se stochează fișiere, în cazul tău poze, într-un singur loc, ci – ABSOLUT OBLIGATORIU – pe cel puțin 2 suporturi diferite. Dacă acel disc extern stochează unicate, mai ia alt disc extern pe care să faci backup.