Probleme cu formatarea mac book air mini

Hello, am o problema. Nu pot sa formatez mac-ul, am incercat si cu disk utility, dar imi apare asta, o sa uploadez un printscreen. Am mai incercat si cu CMD + R , dupa ce ii dadusem restart dar nu imi intra in Restoring Mode, nu mai stiu ce sa fac. Please help! thank you

Dacă vrei să formatezi discul cu sistemul de operare atunci trebuie musai să bootezi în Recovery mode, altfel nu merge.

Ce versiune de OS X ai?

Am versiunea 10.6.8. Nu inteleg de ce nu imi intra in Recovery Mode, tin apasat Comand si R dar nu vrea nicicum sa intre, am incercat de peste 20 de ori…

La 10.6.8 nu exista Recovery. Va trebui sa bootezi de pe DVD-ul de instalare sau de pe un stick USB cu sistemul facut pentru instalare.

1 Like

Nu cred că 10.6.8 avea Recovery Mode, cred că asta a fost introdusă de la Lion încolo. Evident că nu poți formata discul dacă rulează sistemul, trebuie să faci boot fie din DVD, apoi rulezi Disk Utility ÎNAINTE să instalezi (dacă vrei formatare „la curat”) sau faci un boot flash USB (se poate). Ar trebui să ai un flash boot sau nu ai avut inițial? Se face ușor, dacă ești din Buc. te ajut eu. Pregătește un flash de 8 GB fără date pe el.

Am inteles acum de ce nu mergea nici cum. Ideea e ca am Mac book air mini, deci nu are cd/dvd . Din pacate nu sunt din Bucuresti, ma poti ajuta sa mi spui ce si cum sa pun pe un usb flash sa il bootez?

Păi trebuie să ai un amic cu un alt mac și să facă pe acel mac un boot USB flash. Ceea ce numești MBA „mini” presupun că înseamnă că are monitor de 11 inci, deci poți instala și ultimul sistem de operare, chiar dacă ai numai 2 GB de memorie. Poți pune sistemul actual și face upgrade ulterior.
Poți face rost de DVD și de o unitate optică externă, dar poate fi mai complicat decît să găsești un alt mac pe care să faci un boot USB flash.
P.S. Spune din ce localitate ești și, cine te poate ajuta, te va ajuta.

Există și posibilitatea de a face upgrade la orice sistem superior, după care vei avea partiția de salvare, faci boot în ea, cum ți s-a spus, de acolo ștergi partiția de sistem, apoi reinstalezi. În clipa asta, macul va descărca sistemul de pe net, lucru care impune să ai o viteză destul de mare, altfel durează f. mult.
Fă cumva, ca atare, să faci un boot flash pe USB, oricum e util să-l ai în caz de avarie.