Probleme cu cei de le istyle

Buna! Acum o luna am reușit sa sparg display-un unui iPhone 7 și m-am dus la istyle pentru al trimite in service la reparat fiind de acord sa plătesc aceasta intervenție din moment ce e vina mea. Am primit un contract de la cei de la istyle pe care scrie o data estimativă pentru primirea devizului. A trecut data scrisă pe contract și nu am primit nicio veste despre telefon așa ca m-am dus la iStyle sa văd ce se întâmpla. Cei de acolo mi-au spus ca sa am răbdare. După 3 săptămâni dupe ce am lăsat telefonul la ei am sunat la nr de pe site-ul istyle și am depus o sesizare. Azi am primit după aproape 4 săptămâni devizul. Este normal sa pățesc așa ceva? E normal ca istyle sa își bată joc de mine și banii mei?

Normal nu este dar, după cum vezi, este posibil. Nu ne-ai spus cît e devizul. Presupun că este în garanție, în acest fel garanția se păstrează.

700 ron

Neatenția se plătește. Recomand o protecție dintr-un material moale, merită, față de costurile unui ecran spart. Dar discuția pornise de la timpul de așteptare. Nu ai decît o singură cale: Oficiul Național pentru Protecția Consumatorului, poți face și on-line, au un formular specific. Pregătește un scan al documentelor relevante. Nu știu ce ai putea cere. Despăgubiri? Scuze? O factură mai mică? Teoretic, iStyle ar trebui să fie amendat, doar că asta nu scade din factură, înseamnă doar un stres pt tine. Dar, știu și eu, încearcă.

Nu e vorba despre despagubiri sau scuze. E vorba sa nu-si mai bata joc de clientii lor. Sfatul meu e sa faci o reclamatie la OPC. Le vor da o amenda, mititica in comparatie cu cat “produc” ei, dar vor vedea ca clientii lor nu sunt niste “fraerici” care tac, pleaca capul si dau banu’. Se vor simti prost si cel mai probabil isi vor cere si scuze printr-un mail sau telefon. Nu te costa nimic sa faci o reclamatie, ci doar 2 minute sa completezi formularul online. Daca stam si nu facem nimic, cu siguranta nu se va schimba ceva. Nu ai niciun stres. OPC-ul nu te va contacta si nici nu-ti vor cere date in plus. Si nici nu trebuie sa te prezinti pe undeva. Dupa ce trimiti formularul, se vor duce la ei, iar tu primesti raspunsul oficial pe mail.

Exact la asta m-a refeream ca nu e normal sa-și bată joc de clienții lor. Totuși vorbim de produse și servicii scumpe pe care suntem dispuși sa le plătim dar vrem sa primim calitate pe măsura.

1 Like

Exact asta trebuie să fie și ideea reclamației pe care o vei trimite la ANPC.

1 Like

Azi se împlinesc 5 săptămâni de când am lăsat telefonul la istyle iar statusul reparației este: “se așteaptă piese de la service”. Bineînțeles ca in ultimul timp de când nu v-am mai scris m-am ocupat cu sesizări, telefoane peste telefoane către suport clienți istyle, convorbiri cu managerul magazinului din care nu reiese altceva decât lipsa de profesionalism și de bun simt al unei companii care se vrea premium. Între timp am sunat și la Apple la relații cu clienții unde cred ca am găsit înțelegere. Acolo am dat de angajați politicosi și bine pregătiți și chiar simt ca in sfârșit cineva vrea sa m-a ajute. Încă aștept sa văd cum se va soluționa acest caz, între timp am depus și o sesizare la ANPC și m-am consolat cu gândul ca nu o sa îmi văd telefonul prea curând.

Cu „prea curînd” e clar, din păcate. În rest, ANPC o să-ți dea, probabil, dreptate și i-ar putea amenda pe ei. Mi-e însă teamă că legislația românească nu prevede automat despăgubiri către client din partea companiei. Asta o poți face în instanță, dar nimeni nu face asta, costurile ar fi mai mari decît cîștigul, lucru pe care îl știu toate marile companii.

Imi pare rau. Urata situatie. Stiu cum e. Despagubiri…nu, doar o mica amenda. Nesimtire “ca la noi”.

Explicația e totdeauna mai simplă: nu au piese pe stoc, le comandă și vin greu. Nu ar fi normal, dar asta este situația. România a devenit o piață mare de iPhone, deci nu ar trebui să se întîmple așa.

1 Like

Joi, dupa 6 saptamani jumate de asteptare mi-am primit telefonul. Am aflat intre timp de ce a intarziat atat de mult. Se pare ca atunci cand l-am predat angajatul l-a pus din greseala in cutie cu telefoane venite de la service si nu in cutia cu telefoane care trebuiesc trimise la service asa a stat telefonul 3 saptamani in magazin mai exact 23 de zile si 19 zile in service. Evident ca garantia internationala a fost prelungita doar cu cele 19 zile cat a stat in service, restul de 23 “nu se poate face nimic, a fost o greseala neintentionata” a spus managerul dand din umeri, iar eu nu am decat sa raman cu banii dati si garantia pierduta.

Eroarea umană este umană, dar faptul că s-a transferat asupra clientului eroarea angajatului nu este deloc în regulă și nu este nici legală. Garanția se prelungește cu cît a stat la ei, nu cu cît a stat în cutie, ce spune flăcăul ăla este o idioțenie. Du-te înapoi la șeful magazinului și reclamă.

Tocmai acesata e problema ca asta mi-a spus managerul magazinului nu un simplu angajat. Nici macar nu mi-a cerut scuze a dat doar din umeri spunand ca ei nu pot face nimic. Atata nesimtire si ignoranta nu am vazut la nicio firma de calibrul istyle. Deocamdata incerc sa dau de managerul general pe Romania si astept raspuns de la ANPC iar daca nimic nu se intampla o sa fac o sesizare si la Centrul European al consumatorilor. Nu sunt genul care face sesizari pentru orice mi se pare nedrept dar de data asta au exagerat cu nesimtirea si sent dispusa sa merg pana in panzele albe pentru a-mi face dreptate.

Da, din păcate nesimțirea nu se tratează cu aspirină și piramidon, iar cele 3 săptămîni de stat în cutie, scăzute din garanție, nu știu dacă merită stresul și efortul. Dar asta tu o știi mai bine.

Dacă managerul era de bună credință, putea să spună: Ne cerem scuze bla bla… Oficial nu avem ce face, dar dacă în 3 săptămâni de la expirarea garanției aveți vreo problemă, vi-l reparăm pe banii magazinului.

2 Likes

Dacă este așa cum spune păgubita, se pare că managerul vrea să-i ia apărarea acelui flăcău care a pus produsul în altă cutie decît trebuia. Posibil ca Apple să aibă reguli dure, de ex. să fie dat afară dacă se află mai sus, atunci managerul a vrut să fie mai blînd. În fond, 1-2 săptămîni de garanție în minus nu înseamnă mare lucru.

Păi tocmai de-aia am spus că, dacă sunt probleme, să se repare pe banii magazinului, nu pe garanția Apple.

Din acest motiv păgubita, dacă este înarmată cu răbdare și rezistență la stres, poate continua. După părerea mea, va fi victorie a la Pyrrhus. Și eu aș reclama la ANPC, cum am mai reclamat (nu pe iStyle, deocamdată nu am avut motive, am doar motive să nu mai trec pe la sediul central), măcar pt a nu deveni un obicei.

Nu mor eu după cele 3 săptămâni de garanție e vorba de modul in care își tratează clienții o companie care se vrea premium. Dacă era un magazin mic nu imi puneam mintea cu ei dar sunt ditamai franciza iar in companii de genul clientul primește minimul de respect ceea ce in cazul de fata nu se aplica. Le-am făcut sesizare la ANPC pentru ca au făcut o greșeală pe care nu s-au grăbit sa o rezolve și nici sa își ceara scuzele de rigoare apoi au urmat o serie de umilințe nu mi s-a răspuns la telefoane, sesizări, am fost mintita ca s-a făcut sesizare la managerul general și ca voi fi contactata și multe altele…azi am fost sunată de cei de la Apple care și-au cerut scuze pentru aceasta experiența neplăcuta, m-au liniștit ca investighează cazul meu și deși nu e vina lor mi-au oferit un voucher de 60£ pe care îl pot folosi pe situl lor din UK. Nu am apelat la Apple pentru asta ci pentru ca ei sa înțelega ce fel de marketing la fac cei de la istyle…

1 Like