Probleme Apple pencil

Buna seara. Astăzi am observat o problema cu Apple pencil ul meu. Mai exact când scriu sau desenez exista o diferența destul de mare între vârful creionului și ceea ce se întâmpla pe ecran. Am restartat tableta, am schimbat vârful creionului. Ma puteți ajuta cu o soluție? Multumesc anticipat.

Bateria creionului e bună? Ce vârstă are creionul? (mai este în garanție?) Face la fel pe orice aplicație sau doar pe cea pe care o folosești mai mult? Ai încercat să-l folosești și cu altă tabletă compatibilă? Face la fel? (= Nu e cumva de vină tableta? )
Cam astea ar fi întrebările de bază.

Tableta este in garantie pana pe 11 ianuarie (atunci face un an), iar creionul face un an pe 18 februarie. Creion incarcat…deci teoretic este ok. Il simte foarte bine tableta in orice aplicatie, mai putin cand trag linii foarte rapid (eu fac grafica in programul numit Concepts). Am incercat si in alt program (notite de exemplu) si are precizie cand scriu incet, dar cand trasez linii foarte rapid apare acea intarziere.
Ambele produse sunt in gantia Apple si nu stiu ce sa fac. Adica tableta nu-mi da semne deloc de probleme la ecran.
Multumesc mult pentru raspuns.
A…si nu, nu am incercat pe alt device pentru ca nu am alta tableta pro.

Dacá sunt în garanție, exploatezi garanția, te duci cu ambela la iStyle ori la Noumax și le arăți problema.

Dacă problema a apărut dintr-o dată, categoric e o idee bună să mergi la un service, mai ales dacă e în garanție. Însă dacă se manifestă doar în anumite aplicații pe care nu le-ai mai testat, e destul de probabil să fie (și) vina lor. Eu aveam un stylus capacitiv clasic și în unele aplicații scria cursiv, în altele cu întîrzierea de care zici. Și cu degetul era la fel.

Dar, din cîte zici, problema e apărută dintr-o dată și nejustificat. Repornește tableta și fă update la ultimul iOS, dacă nu ai făcut deja, iar dacă problema persistă, mergi liniștită la service.

Va multumesc mult pentru raspuns. Nu am schimbat programul, lucrez de mult in Concepts si nu facea asa…si da, am chiar IOS 11 pe ipad si nu facea asa (il am de cand a aparut beta).
O sa ma duc la Istyle cu ambele.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri.
O zi frumoasa!

A…inca ceva. Am sentimentul ca aceasta figura o face odata cu instalarea IOS beta 11.9. Inainte nu facea asa (adica ultima update de acum doua zile). Sa aiba si asta vreo legatura?

Eu aș spune că da. iOS 11 e încă beta, chiar dacă se apropie de GM. Dar poate fi ori vina lui, ori a aplicației, care nu e la zi cu sistemul. Știm cu toții că un sistem nu e stabil și de maximă încredere pînă pe la .3, cînd atît el, cît și aplicațiile fac optimizările necesare.

Dacă ziceai de la început de iOS 11, probabil că îl puneam cu toții pe lista de suspecți. :slight_smile:

Multumesc mult!!! Astept lansarea oficiala si vad dupa aceea. O zi frumoasa!

Regula generală de bază (rule of thumb) este că un produs în garanție nu se bibilește, se duce la garanție, chiar dacă e ceva simplu. Posibil să fie de la o aplicație/extensie de sistem, nu știu, nu dai detalii, greu de spus. Asemenea comportamente, dacă nu e vorba de ceva defect hard, se datorează unor asemenea aplicații: extensii, utilitare, antiviruși etc. Dacă ai instalat în ultimul timp așa ceva, este cel mai probabil ca asta să fie cauza. Aceste mici aplicații pot face adesea mai mult rău decât cred mulți.

Ai dreptate. Dar virusi? Extensii? Aplicatii? Lucrez cu aceasta aplicatie de foarte mult timp si nu a mai facut asa. Sigur ca ai dreptate cu garantia…dar nici nu-mi vine sa duc asa imediat, pentru orice niste produse pe care le-am luat noi, le-am desigilat eu ca sa primesc in schimb…unele utilizate.
Asa cum am spus si mai sus am constatat asta odata cu instalarea IOS beta 11.9.
Dupa lansare…vad si daca nu e ok evident la garantie.
Multumesc inca odata pentru ajutor.

Păi de ce pui beta??!! Astea-s pentru teste. DAcă fenomenul a apărut imediat ce ai instalat beta, nu te mai duce, așteaptă să vină sistemul final. Am toate motivele să cred că problema va dispărea pe versiunea finală. NU instala sisteme beta dacă nu ești programator ori dispus(ă) să dai feedback lui Apple. De altfel, în ORICE distribuție beta, scrie clar acest lucru la instrucțiuni: «do not use beta versions in professional work» sau cam așa ceva.
În textul inițial NU ai spus că lucrezi pe beta! De ce nu dai TOATE detaliile esențiale? Abia acum am aflat.

Imi pare rau…am scris un pic mai sus. Cred ca nu ai vazut. Da, stiu ca ai dreptate. A fost prima si ultima data cand o sa mai fac asta. Nu am avut deloc probleme pana acum, ele au aparut odata cu 11.9. Pe celelalte a functionat perfect.
Multumesc pentru raspunsuri.

Ai scris DUPĂ ce am început să ne agităm… NU în mesajul inițial care e unul de tipul «brusc, nu mai merge, ce să fac?».
Dacă dădeai toate detaliile de la început, cred că bănuiam răspunsul. Nu e o garanție absolută că așa este, dar este cea mai probabilă cauză.

Nu se pune problema de viruși pe iPad iar aplicațiile nu pot cauza – din câte știu eu – probleme altor aplicații datorită modului în care sunt izolate una de cealaltă în iOS. Dacă anterior totul a mers OK, atunci și eu zic că e de la beta.

Buna ziua. Cum pot folosi functia scribble cu apple pencilul meu? Scriu cuvintele in romana si el le transforma in engleza, desi eu respect toate regulile : scriu labartat si de tipar.

  1. At launch, Scribble was limited to the English and Chinese languages, but with iPadOS 14.5 beta that’s available to developers and public beta testers, Apple is expanding Scribble support to German, French, Spanish, Italian, and Portuguese .
  2. If you’re using scribble with an Apple Pencil, it will work with whatever languages you have set up in the keyboard. There is no way to set a specific language just for scribble.
    Notă: nici mie nu-mi iese în română, chiar dacă tastatura activă este Romanian. Poate știu alții metode de lucru.