Problema vanzare MacBook Pro2018

Va salut. Am sa fiu foarte scurt,sa nu fiu plictisitor…Inainte de a posta aceasta intrebare,am cautat raspuns pe forum,insa ,nu am gasit.
Deci: doresc sa vand un MackbookPro2018,deoarece nu prea il folosesc.Dupa ce am sters discul si am instalat un nou MacOs Catalina,ghidul de instalare imi apare tot in limba romana.Ce greseala am facut?Sau,mai bine spus,ce mai trebuia sters-debifat inainte de a sterge discul si de aducere la setarile din fabrica.
Mentionez ca nu locuiesc in Romania deci piata de vanzare nu este in Romania.Am nevoie de limba engleza.Ce trebuie sa fac?
Multumesc anticipat pentru raspuns-sfaturi

Trebuia, pur și simplu,

  1. să faci un user nou și să-l faci admin în Sys Prefs/Users and groups;
  2. te delogai din actualul user (tu) și te relogai în noul user,
  3. ștergeai vechiul user, inclusiv să razi complet, dacă aveai date sensibile
  4. să alegi engleza ori altă limbă ca prima limbă în sistem.
    Nu trebuia să reinstalezi nimic! Reporneai și limba era engleza: system preferences/ language and region/preferred languages, se trag cu mausul în ordinea dorită.
    Screen Shot 2020-04-01 at 22.47.00
1 Like

Uite aici îți spune Apple ce trebuie făcut atunci când vrei să vinzi un Mac:

La pasul final:

After macOS installation is complete, the Mac restarts to a Welcome screen and asks you to choose a country or region. If you want to leave the Mac in an out-of-box state, don’t continue with the setup of your system. Instead, press Command-Q to shut down the Mac. When the new owner turns on the Mac, setup assistant will guide them through the setup process.

1 Like

Va salut.Am reusit,va multumesc.Exact acolo a fost problema,la regiune si limba,care trebuiau schimbate inainte de a sterge discul.Va multumesc inca o data pentru ajutor.Cu respect.

Păi reinstalarea simplă păstrează setările existente, deoarece nu șterge discul, pune un sistem nou, apoi îl șterge pe cel vechi.