Problema Touchpad

Salut ! In seara asta am si eu o problema cu un Mba adica l-am tinut in masina , intr-un ghiozdan cam 5 ore , am ajuns acasa , l-am scos din ghiozdan si era umed. . un fel de condens cred . L-am lasat putin , l-am pornit , merge perfect dar touchpad-ul nu prea merge . Merge exact ca un telefon cand il folosesti ud pe maini , cu toate ca el acum este uscat . Sa fi patit ceva ? Deja ma cam chinuie de 2h . Apropo si voi patiti la fel ? Il iau dupa mine peste tot fie ca am nevoie de el sau nu , dar nu m-am gandit ca va pati ceva daca il las in masina :((

Oprește calculatorul și lasă-l cel puțin o oră să ajungă la temperatura camerei. Condensul înseamnă apă, iar apa înseamnă moartea unui calculator.
Dacă îl iei cu tine la drum, ține-l în rucsac/geantă + o husă de protecție, cît mai groasă, e iarnă, e frig…

Cred ca am descoperit defapt ce avea . Aveam conectat un HDD extern vechi , care stiam ca face ceva probleme dar nu mai stiam ce. La pc cu windows nu mai merge touchpad-ul cand il conectez cred ca acelasi lucru era si la asta doar ca se manifesta putin mai placut ( aveti idee ce ar putea avea , ce pot incerca sa remediez problema ) Pai il aveam in ruxac , eu m-am gandit ca . . … am mers cu masina destul de mult ceea ce inseamna ca in masina aveam cam 23-25 de grade. . .si nu ma gandeam ca se va raci asa repede plus ca nici afara nu este exagerat de frig , dar m-am gandit prost . am comandat si husa si geanta pentru el , dar se pare ca el a venit si accesoriile nu :)) . Daca tot discutam despre asta , voi folositi huse pentru el cele care il acopera permanent , folii pentru ecran , tastatura ? Se zgarie usor , merita ?

Eu nu folosesc nicio folie, am husă moale pt laptop, în rest îl curăț periodic de praf.

În țin plimb doar într-o husă moale de piele. În interior este fină.

Vorbeam despre frig și despre posibilul condens, că așa ai început discuția, după care ai întors-o că nu era condens… Dacă un aparat electric este transportat iarna și e f. rece, obligatoriu este lăsat cel puțin o oră să ajungă la temperatura ambientală, altfel condensul poate conduce la un scurtcircuit.

Aveam nevoie de el atunci , altfe nici nu as fi sesizat . O sa am mai mare grija de el