Problema sunet macbook air

Am un macbook air mid 2009 A1304 si nu imi merge sunetul nici boxele nici pe casti , ce pot sa ii fac ?

Poți încerca:

Am incercat , degeaba

Dacă apeși butoanele de volum, ce-ți apare pe ecran?

Deci sistemul pare că vede placa de sunet, ceea ce e bine. Dacă nu o vedea atunci pe ecran ți-ar fi apărut simbolul ∅ în loc de difuzor și nu mergea deloc reglajul volumului.

Te-ai uitat în System Preferences la Sound/Output, e setat să meargă sunetul către difuzoarele interne? Dacă nu reușești să repari de acolo problema, atunci s-ar putea să ai un defect la mufa de căști. S-o fi stricat și blochează și sunetul către difuzoare. Înfige un jack, bagă-l/scoate-l, poate se deblochează.

Eu ziceam de setările din System Preferences/Sound:

Am incercat si schema cu castile insa a fost in zadar

Verifică dacă este cuplat cablul la placa de bază…

Am verificat si asta l am scos l am sters cu periuta si alcool

Nu e nevoie să faci poze cu o cameră, poți face poză de ecran din comenzi: fluturaș (command)-shift-3 și… 4, tot ecranul sau tragi cruciulița care apare după a doua secvență peste suprafața dorită.
După toate cele, aș trage concluzia că problema e la mufa de cască, de vreme ce sistemul vede difuzorul intern, iar placa de sunet este OK.
Soluțiile, pe secvența dată, ar fi un service sau iei o boxă portabilă pe bluetooth sau pe USB.

Numai am hard la el si de aia fac poze cu telefonu pentru ca am osx instalat pe un stick USB , si se misca greu. Poate fi placa de baza sau vre un traseu ? Imi poate spune cineva ce hard ar trebui sa cumpar pentru el mentionez ca numai am nici acea panglica

Eu zic să mai verifici încă o dată… ai aici un link cu mufa respectivă. Posibil să fie vreun picioruș lipsă la cablu… dacă nu… service.

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Air+Models+A1237+and+A1304+Audio+Cable+Replacement/861

Și pentru HDD ( SSD )…

http://eshop.macsales.com/item/OWC/SSDAPMB120/

Eu am cumpărat unul și sunt foarte mulțumit de el… și are și cablu. Să nu te aștepți la viteze senzaționale dar se miscă destul de bine OWC-ul acesta, cu mult peste un HDD de 4200 rotații. Nu știu cât de rapid era un SSD standard, OWC-ul nu trece de 100mb dar alte opțiuni nu prea ai, probabil un second hand cu pamblică cu tot dar nu prea găsești…

Crede ma ca am verificat de 4 ori m am tot uitat totul pare ok , multumesc pentru link

Un sistem instalat pe un disc extern se mișcă suficient de bine ca să-l folosești rezonabil. Posibil să nu ai spațiu suficient pt rulare, posibil să mai fi șters din fișiere ca să faci loc.
De ce nu ne-ai spus de la bun început detaliul cu sistemul rulat din flash USB? Ți se pare un detaliu oarecare, irelevant?
Discul pt MBA diferă de la model la model, trebuie să-l iei conform modelului tău.

Am un hdd sata am cumparat un rack pentru el am incercat sa instalez osx pe el dar primesc fel si fel se erori am instalat pe un extern de 1tb si pe ala a functionat foarte bine

Adică ce scrie pe acele erori? Nu există „fel de fel de erori”, apar niște mesaje care spun precis ce nu e bine. Presupun că discul nu e formatat cum trebuie, Mac OS Extended Journaled sau HFS+, abreviat cu harta de partiționare GUID. Formatează-l în rack din Disk Utility și va merge, afară doar dacă e stricat controllerul rack-ului.
În MBA nu intră discuri uzuale de 2,5 inci, în funcție de generație există diverse variante de SSD-uri compacte. Dar problema sunetului nu poate fi faptul că nu e pus sistemul pe discul intern.