Problema SSD

Buna seara.Am cumpărat un adaptor pentru a conecta un Samsung 980 SSD și nu este vizibil deloc .am încercat și în terminal sa -l pot instala dar fără succes

Va mulțumesc

Dacă specificațiile corespund celor de pe site, atunci ar putea fi, pur și simplu, defect de nou. Am folosit și eu asemenea adaptoare pt două MBA model mai vechi și au mers fără probleme. Nu mai țin minte ce SSD era, oricum nu ar trebui să aibă importanță. Sau, poate, e defect SSD-ul, l-ai testat altfel și merge?

ssd ul l-am primit de la cineva care spune ca era funcțional

Păi și nu ți-ai pus întrebarea dacă este ÎNTR-ADEVĂR funcțional??!! Suspectez că SSD-ul este defect, posibil adaptorul sau ambele. Conform legilor lui Murphy, când ceva merge prost, merg prost toate.

Nu mai deschid alt topic, intreb aici.
Folosesc de cativa ani un vechi hdd cu rack ca cel din link https://www.emag.ro/…u3/pd/D0DWGVBBM cu succes pe multe desktop-uri/laptop-uri care inca mai au port usb-a.

Intrebarea e, pot folosi hdd asta cu rack pe un macbook schimbandu-i cablul cu unul USB-microB->USB-C sau trebuie alt rack? Daca trebuie altul, exista cu intrare PC usb-c? Asta ca sa nu mai folosesc hub-ul si sa il pot conecta direct in portul USB-C al MB.

Atasez si o poza cu, cablul. Sper ca am dreptate si e USB-MicroB → USB-A.

Am gasit asa ceva: https://www.emag.ro/…5/pd/D17434MBM/Ma gandesc ca va merge, nu?

Nu știu dacă există adaptor direct cu mufa aia asimetrică la USB-C, dar există adaptor USB 3 la USB-C și va merge. Tot conexiunea aia o am și eu la 3 discuri externe și merg foarte bine cu adaptor USB 3 la USB-C.

Ideea e ca vreau ceva curat, fara adaptoare. Sa fie direct din “fabrica” cum trebuie. Cablul ce l-am gasit si l-am postat mai sus pare ce trebuie, o sa-l comand si incerc sa vad. E USB-MicroB(rack) → USB-C(macbook)

Păi dacă l-ai găsit, folosește-l! Eu le-am trecut printr-un hub USB-C la restul conexiunilor.

Am intrebat in ideea in care cineva stie vreo solutie mai buna pentru problema mea… sau folosesc vreun cablu de genul. Dar da, o sa-l iau si o sa incerc eu!

LE: daca stai la birou non-stop e ok hub-ul, da. Eu fiind mult on-the-go, ma incurca tare. Sa nu-l uit acasa, sa-mi ocup spatiu in bagaj, sa atarne din port stand in avion etc.

Păi pentru portabilitate, sigur că trebuie ceva mic, un simplu adaptor USB 3 la USB-C, sunt mici și compacte. Am și două din astea tocmai pt așa ceva. Oferta cea mai bogată este, cred, la conectica.ro, de exemplu așa ceva (nu-s sigur că ăsta îl am și eu, dar așa arată):

As mai avea o intrebare in cazul in care s-a mai lovit cineva de asa ceva: hdd-ul extern despre care vorbesc are una dintre partitii protejata de o parola cu bitlocker. Partitia asta nu o pot deschide pe macOS fara aplicatii 3rd party. Stie cineva vreo metoda prin care pot proteja aceasta partitie cu o parola si sa fie accesibila atat din Windows cat si din macOS?

BitLocker is not compatible with Mac by default . You will need a reliable third-party BitLocker for Mac tool, such as iBoysoft BitLocker for Mac which can read and write BitLocker-encrypted drive on Mac.

Cred că tu ai nevoie de asta:

Eu însă nu aș recomanda asemenea aplicații. Oricum, nu salva pe discuri protejate în acest fel unicate pe care nu le-ai mai putea recupera dacă apare o bubă.